+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

InoFa
Partners

ΦΟΡΕΑΣ ΑΡΩΓΟΣ

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης
Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ο πλέον πολυδιάστατος αγρο-διατροφικός οργανισμός στην Ελλάδα. Γνωστή στο ευρύτερο κοινό για τα υψηλής ποιότητας και περιορισμένης διανομής προϊόντα της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή χαρακτηρίζεται από την ικανότητά της να συνεξελίσσεται με την επιστημονική πρόοδο, αναπτύσσοντας η ίδια καινοτόμες, τεχνολογικές λύσεις και προσαρμόζοντας στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγρο-διατροφικής πραγματικότητας τα πλέον εξελιγμένα σε διεθνές επίπεδο τεχνολογικά επιτεύγματα. Μέσω της πολυετούς εμπειρίας της σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (από την προσχολική έως την εκπαίδευση ενηλίκων), η Σχολή αποτελεί τον φορέα μεταφοράς και υλοποίησης των τεχνολογιών αιχμής στο πεδίο, πρωτοστατώντας έτσι στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργικής παραγωγής. Το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων αποτελεί βασικό επιχειρησιακό βραχίονα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δραστηριοποιούμενο για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων και αποτελεσμάτων προς όφελος όχι μόνο της Σχολής αλλά και των εκάστοτε τοπικών κοινωνιών. Αρχικά μέσω της αναγνώρισης και επιλογής ευκαιριών και κατόπιν μέσω του σχεδιασμού και της εκτέλεσης αντίστοιχης κλίμακας έργων στρατηγικής σημασίας για τον αγρο-διατροφικό κλάδο και την περιφερειακή ανάπτυξη, το Γραφείο λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε αφενός μεν τα επιλεχθέντα έργα να συνάδουν με την αποστολή και τους στόχους της Σχολής αφετέρου δε η εκτέλεσή τους να υπακούει στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

ΔΙΑΝΟΜΗ – ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

Γεύσεις Κρήτης

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τζαγκαράκης Μιχαήλ

Γεύσεις Κρήτης

Η Χαλκιαδάκης ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο των super-market από το 1980. Με παρουσία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με 40 καταστήματα, ούσα ο μεγαλύτερος εργοδότης στο λιανεμπόριο του νησιού με πάνω από 1.400 ανθρώπους στο δυναμικό της και στηρίζοντας με κάθε μέσο τον κοινωνικό ιστό του νησιού μέσα από προγράμματα φιλανθρωπικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων η “Χαλκιαδάκης” θεωρείται το super-market των κρητικών. Η επιχείρηση υποστηρίζεται και στηρίζει την κρητική οικονομία. Tα κρητικά προϊόντα έχουν τη τιμητική τους στα ράφια της αλυσίδας και η στρατηγική στήριξης των κρητικών παραγωγών είναι έκδηλη σε όλους τους τομείς όπου δραστηριοποιούνται. Το όνομα της οικογένειας Χαλκιαδάκη, που χρόνια εμπιστεύονται οι καταναλωτές στην Κρήτη, βρίσκεται τα τελευταία 7 χρόνια και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα καταστήματα “Χαλκιαδάκης Γεύσεις Κρήτης”. Μια ξεχωριστή αλυσίδα με προϊόντα αποκλειστικά από την Κρήτη. Στρατηγική της “Γεύσεις Κρήτης”, είναι η προώθηση των κρητικών προϊόντων εκτός Κρήτης. Η οργάνωση της επιχείρησης διαχωρίζεται ανάμεσα στα σημεία λιανικής πώλησης και το κέντρο logistics. Το κέντρο Logistics της επιχείρησης στο Ηράκλειο Κρήτης, τροφοδοτεί καθημερινά με σχεδόν το σύνολο των οπωροκηπευτικών από την αποθήκη μαναβικής, του νωπού κρέατος από το συσκευαστήριο, και το ξηρό και ψυχόμενο φορτίο τα σημεία λιανικής πώλησης. Η μακρά εμπειρία της οικογένειας Χαλκιαδάκη που προκύπτει από τη συνεργασία με τους Κρητικούς παραγωγούς, έχει σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση των προϊόντων και τη διάθεσή τους εκτός Κρήτης σε όσο το δυνατόν συντομότερο διάστημα από την παραγωγή ή συγκομιδή τους και τη διασφάλιση της ποιότητας και της φρεσκάδας τους.

Ecoshop Φυσικά Προϊόντα

Βιολογικό Χωριο

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Παλάντζα Ιφιγένεια

Ecoshop Φυσικά Προϊόντα

Η “Ecoshop Φυσικά Προϊόντα ΕΠΕ” εδρεύει στη Βούλα Αττικής και δραστηριοποιείται στον κλάδο των βιολογικών και υγιεινών προϊόντων. Διαθέτει και πέντε ελεγχόμενες θυγατρικές εταιρείες, τη “Βιολογικό Χωριό Νέας Σμύρνης ΑΕ”, τη “Βιολογικό Χωριό Ομονοίας ΑΕ”, τη “Βιολογικό Χωριό Βριλησσίων ΑΕ”, τη «Βιολογικό Χωριό Αγ. Παρασκευής ΑΕ” και τη «Βιολογικό Χωριό Κολωνακίου ΑΕ”. Το “Βιολογικό Χωριό” είναι σήμερα ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής βιολογικών και υγιεινών προϊόντων στην Ελλάδα. Διαθέτει έντεκα (11) καταστήματα στην Αττική – όλα με το σήμα “Βιολογικό Χωριό”. Διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και μία κεντρική αποθήκη. Το “Βιολογικό Χωριό” έχει ιστορία δεκατριών ετών (από το φθινόπωρο του 2008). Ιδρύθηκε και διοικείται από επαγγελματίες με αποδεδειγμένες ικανότητες, και εγνωσμένο κύρος και εμπειρία, τόσο στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων, όσο και σε άλλους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας. Βασικό αντικείμενο της “Ecoshop Φυσικά Προϊόντα ΕΠΕ” είναι η λιανική πώληση βιολογικών και εν γένει υγιεινών προϊόντων. Οι πωλήσεις γίνονται μέσα από τα καταστήματα (super-market) που λειτουργεί η ίδια η εταιρεία ή οι θυγατρικές της, καθώς και από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Οι κατηγορίες εμπορευμάτων που πωλούνται μέσα από τα καταστήματα της Ecoshop είναι αυτά που συναντώνται σε μεγάλα super-market και delicatessen, και επιπλέον ειδικές κατηγορίες προϊόντων για καταναλωτές με εξειδικευμένες ανάγκες, όπως επί παραδείγματι τρόφιμα χωρίς γλουτένη, προϊόντα για διαβητικούς, τρόφιμα vegan κ.α..

Katerina’s Market

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κολοβέας Βασίλης

Katerina's Market

Το Katerina’s Market είναι μια αλυσίδα super-market που δραστηριοποιείται στην μεσσηνιακή Μάνη από τον Αύγουστο του 1984. Με αφετηρία την Στούπα σήμερα έχει φτάσει να μετρά άλλα τέσσερα καταστήματα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, του Κάμπου και μόλις πρόσφατα της Καλαμάτας, με το Katerinas Market – Κυψέλης Deli, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της. Το Katerina’s Market απασχολεί συνολικά 55 άτομα προσωπικό και υπηρετεί πιστά τον στόχο του, καλύπτοντας καθημερινά τις ανάγκες των καταναλωτών. Τα καταστήματα διαθέτουν μια πλούσια γκάμα με περισσότερους από 25.000 κωδικούς, τεράστια ποικιλία προϊόντων από ντόπιους μικροπαραγωγούς, βιολογικά και προϊόντα ειδικής διατροφής καθώς και πληθώρα άλλων προϊόντων που καλύπτουν καθημερινά το καλάθι της νοικοκυράς.

Νικόλαος Γεωργιάδης ΑΕΕΤ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γεωργιάδης Παναγιώτης

Νικόλαος Γεωργιάδης ΑΕΕΤ

Η ΑΦΟΙ Γεωργιάδη ΟΕ ιδρύθηκε το 1992 απο τους Αδερφούς Νικόλαο και Ιωάννη Γεωργιάδη, με σκοπό την εμπορία, αντιπροσώπευση και διανομή κάθε είδους τροφίμων, γαλακτοκομικών προϊόντων, ζαχαρωδών, αναψυκτικών, ποτών, ειδών καθαριότητας και λοιπών ειδών παντοπωλείου. Αμέσως ανέλαβε την προώθηση των προϊόντων της εταιρίας ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ στις περιοχές της Περαίας, της Μηχανιώνας, της Επανωμής, της Θέρμης, των Βασιλικών και της Γαλάτιστας. Στη συνέχεια ανέλαβε την αντιπροσώπευση και προώθηση και άλλων προϊόντων τρίτων επιχειρήσεων στις παραπάνω περιοχές. Συγχρόνως αύξανε συνεχώς το μέγεθος του στόλου της με σκοπό να επιτύχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών της, διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων ευρείας κατανάλωσης και βραχείας διάρκειας. Σήμερα, η επιχείρηση ΝΙΚ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΕΕ, είναι το ισχυρότερο δίκτυο διανομής τροφίμων και κυρίως γαλακτοκομικών προϊόντων της περιοχής δράσης της, και έχει συνεργασία με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες όπως η ΜΕΒΓΑΛ, η Πασσιάς, η Τέμπη, η ΕΛΓΕΚΑ, η FrieslandCampina καθώς και πολλές μικρότερες. Έχει δε ένα μεγάλο κωδικολόγιο εμπορευμάτων που της επιτρέπει να εφοδιάζει αποκλειστικά πολλά σημεία πώλησης.

Σανιδάς – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ Super Market

Σανιδάς - Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ Super Market

Tα “Αγορά” είναι μια νέα τοπική αλυσίδα super-market που παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, κατάφερε να κερδίσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η φιλοσοφία της επιχείρησης στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα με την προώθηση τοπικών προϊόντων, την επιμονή στην ολική ποιότητα και τον σεβασμό στον πελάτη. Ήδη λειτουργούν στην πόλη της Λάρισας έξι καταστήματα, ένα στους Νέους Πόρους Πιερίας και ένα στην Αγιά Λάρισας όπου οι πελάτες θα βρουν χαμηλές τιμές και πραγματικές προσφορές. Έχοντας δημιουργήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μια σχέση εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές και τους καταναλωτές της και εφαρμόζοντας πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή, η “Αγορά” φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στην τοπική οικονομία. Άλλωστε είναι μια αμιγώς τοπική επιχείρηση, που στηρίζει την τοπική οικονομία, επενδύει σε αυτή, προωθεί τα προϊόντα των τοπικών παραγωγών και αναδεικνύει τον πλούτο και τη μοναδικότητα των προϊόντων της Θεσσαλικής γης. Σε όλα τα καταστήματά της οι καταναλωτές μπορούν να βρουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων σούπερ μάρκετ, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και φυσικά με τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση που κάνει τη διαφορά.

Πρωτογενής Παραγωγή – Τυποποίηση – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

Αγροκτηνοτροφικός Συναιτερισμός ΜΕΝΟΙΚΙΟ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μελενεκλής Γεώργιος

https://www.menikio.gr/

Αγροκτηνοτροφικός Συναιτερισμός ΜΕΝΟΙΚΙΟ

ΜΕΝΟΙΚΙΟ, παραδοσιακά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα, από κατσικίσιο & πρόβειο γάλα.

Το ΜΕΝΟΙΚΙΟ είναι μία μοναδικά καθετοποιημένη γαλακτοπαραγωγική μονάδα, με βαθύ σεβασμό στην παράδοση και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας

Κάθε στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας. Από την καλλιέργεια των ζωοτροφών και την εκτροφή των ζώων, μέχρι τη συλλογή του γάλακτος και την τελική παραγωγή.

Έτσι, μπορούμε και προσφέρουμε γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, απαράμιλλης γεύσης και μοναδικής θρεπτικής αξίας, για όλη την οικογένεια. Από πραγματικά 100% ελληνικό ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα ημέρας.

Μενοίκιο Όρος, μια μαγική τοποθεσία
Η κτηνοτροφική μονάδα, η μονάδα αποθήκευσης των ζωοτροφών και το τυροκομείο βρίσκονται στην πεδιάδα του Δήμου Προσοτσάνης, στη σκιά του Μενοίκιου Όρους.

Η τοποθεσία έχει επιλεγεί σκοπίμως, όχι μόνο επειδή αποτελεί μία εύφορη και γόνιμη πεδιάδα, αλλά επειδή, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, την διαπερνά καθαρός αέρας. Αυτό οφείλεται στο φαράγγι που εκτείνεται σε ευθεία απόσταση περίπου 10χλμ από τις εγκαταστάσεις, και δημιουργεί ένα σύστημα φυσικού εξαερισμού. Έτσι, παρ’ όλο που σταυλίζονται κάποιες χιλιάδες κατσίκια και πρόβατα, ο αέρας μοσχοβολά φρεσκάδα και καθαριότητα.

Το μεγαλύτερο όμως προτέρημα της μονάδας είναι ότι, γύρω από τις εγκαταστάσεις μας, εκτείνεται το περιφραγμένο βιολογικό μας λιβάδι, έκτασης 90 στρεμμάτων. Εκεί τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να διατρέχουν οποιονδήποτε κίνδυνο.

Παράλληλα, φροντίζουμε πάντα ώστε το σιτηρέσιο, η ποσότητά του και ο χρόνος σίτισης να είναι αυστηρά προκαθορισμένος και σταθερός, δημιουργώντας έτσι τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή υψηλής και σταθερής ποιότητας βιολογικού γάλακτος.

Aγροτική Ένωση Κρήτης ΙΚΕ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τσουρλαδάκης Κωνσταντίνος

Aγροτική Ένωση Κρήτης ΙΚΕ

H Aγροτική Ένωση Κρήτης ΙΚΕ είναι μια εταιρεία που  δημιουργήθηκε με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προς τους παρσγωγούς του νομού Ρέθυμνου καθώς και την εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων και ζωοτροφών με σκοπό την διαφύλαξη των συμφερόντων των αγροτοκηνοτρόφων του νομού Ρεθύμνης.

ike@easreth.gr

Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοπαραγωγών ‘Αιγές’

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κούσης Αθανάσιος
Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοπαραγωγών 'Αιγές'

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοπαραγωγών ‘Αιγές’ εδρεύει στην Κρύα Βρύση του Δήμου Πέλλας της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπου και είναι και εγκατεστημένη η διοίκησή του. Ο συνεταιρισμός έχει περιφέρεια τη γεωργική περιοχή, η οποία ορίζεται από τα διοικητικά όρια της Περιφερειακής ενότητας Πέλλας, όπου και δραστηριοποιούνται τα μέλη του. Η Ομάδα Παραγωγών ιδρύθηκε το 2017. Το φιλόδοξο ξεκίνημα έγινε από 21 παραγωγούς οι οποίοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ορθές πρακτικές καλλιέργειας. Σήμερα ο αριθμός των παραγωγών έχει αυξηθεί σε 34. Οι παραγωγοί του συνεταιρισμού καλλιεργούν 2 ποικιλίες σταφυλιών σουπέριορ και κρίμσον , ροδάκινα επιτραπέζια και βιομηχανικά  , μήλα , λωτούς και ακτινίδια . Τα προϊόντα πιστοποιούνται με globalgap και agro. Στόχος μας η προσέγγιση νέων μελών με σκοπό να καλυτέρευση η συνθήκη διαβίωσης των γεωργών μέσω προγραμμάτων ,της ευφυής γεωργίας  καθώς και το ενωτικό κλίμα για την επίτευξη στόχων .

Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ»

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Δουλούμης Ξενοφών
(Πρόεδρος Α.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ)
Αγροτικός Συνεταιρισμός Κηπευτικών Δήμου Ιεράπετρας «ΑΝΑΤΟΛΗ»

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» ιδρύθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 2000 από μία ομάδα αγροτών – παραγωγών κηπευτικών της περιοχής με σκοπό την ισότιμη συνεργασία και αμοιβαία βοήθεια των συνεταίρων μελών του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους, μέσω μιας συνιδιοκτήτης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Σήμερα ο αριθμός των μελών του που αποτελούν τον αγροτικό συνεταιρισμό ξεπερνά τα 200 με άριστη συνεργασία μεταξύ τους, γεγονός που έχει οδηγήσει την Ανατολή να θεωρείται  ένας από τους κορυφαίους συνεταιρισμούς του κλάδου στην Ελλάδα.

Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, την πιο θερμή της Ευρώπης και με ιδιαίτερα ευνοϊκά κλιματολογικά χαρακτηριστικά. Ως άμεση συνέπεια, η παραγωγή των προϊόντων γίνεται κατά φυσικό τρόπο  στις πλέον ιδανικές συνθήκες.Τα προϊόντα τα οποία παράγονται είναι : ντομάτα, πιπεριά, αγγούρι, και μελιτζάνα με δυνατότητα καλλιέργειας όλων των ποικιλιών των παραπάνω ειδών.

Για την επίτευξη των στόχων του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΝΑΤΟΛΗ έχει αναπτύξει ένα σύνολο δραστηριοτήτων οι οποίες καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα από την παραγωγή των προϊόντων, την μεταποίηση έως και την παράδοση τον τελικό καταναλωτή, παρέχοντας παράλληλα στα μέλη του υψηλή τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα γεωργικά εφόδια όπως λιπάσματα, αρδευτικά συστήματα, ωφέλιμα έντομα κ.τ.λ.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοχωρίων

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κασσάβος Βασίλειος
Αγροτικός Συνεταιρισμός Ελαιοχωρίων

Ο ΑΣ Ελαιοχωρίων ιδρύθηκε το 1948. Μέλη του είναι 94 ελαιοπαραγωγοί της περιοχής καλλιεργώντας 2000 στρέμματα ελιάς που παράγουν ετησίως 1300 τόνους επιτραπέζιας ελιάς υψηλής ποιότητας. Ενδιαφέρεται για την υιοθέτηση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και την μετάβαση της νέας γενιάς ελαιοκαλλιεργητών στην ψηφιακή εποχή τόσο για την διασφάλιση της ποιότητας όσο και για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων όπως η εξοικονόμηση αρδευτικού νερού, η μείωση της χρήσης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων κλπ.

aselaiohorion@gmail.com

Αγροτικός Συνεταιρισμός ”Ένωση Μεσσηνίας”

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Διευθυντής κ. Γιάννης Πάζιος
Αγροτικός Συνεταιρισμός ''Ένωση Μεσσηνίας''

O Αγροτικός Συνεταιρισμός ”Ένωση Μεσσηνίας” είναι η Πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση Αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.Ιδρύθηκε το 1987 από την συνένωση των επτά υπαρχόντων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Μεσσηνίας και από το 2013 λειτουργεί με την σημερινή του μορφή.Στόχος μας είναι:

-Η διαφύλαξη των συμφερόντων των 202 μελών μας.

-Η διαφύλαξη της υψηλής ποιότητας των προϊόντων που παράγονται στην Μεσσηνία όπως το παρθένο Ελαιόλαδο, η επιτραπέζια Ελιά Καλαμών, η Μαύρη Κορινθιακή σταφίδα.

-Η προστασία και προώθηση του ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα & της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ δυο εμβληματικών Γεωγραφικών Ενδείξεων των οποίων είμαστε ο Φορέας κατοχύρωσης.

-Η συμμετοχή στην διεκδίκηση και κατάρτιση πολιτικών για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη της υπαίθρου και των συνθηκών διαβίωσης των παραγωγών μας.

-Η έρευνα, η διάχυση και η ενσωμάτωση των τεχνολογικών εξελίξεων στον πρωτογενή τομέα.

-Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους παραγωγούς στα 7 Κέντρα Εξυπηρέτησης Αγροτών που διαθέτουμε σε όλο το Νομό, σε πληθώρα υπηρεσιών

-Η διάθεση Λιπασμάτων, Γεωργικών Φαρμάκων, Ζωοτροφών, Εφοδίων & Πολλαπλασιαστικού υλικού στα 4 Πρατήρια Εφοδίων που λειτουργούν στην Μεσσηνία.

-Η διάθεση τόσο των προϊόντων μας όσο και προϊόντων τοπικών παραγωγών, Συνεταιρισμών της χώρας, Βιολογικών και Φυτικών Καλλυντικών από το Κατάστημα μας (MU)

 

Αγροτικός Συνεταιρισμός ”Εύφορη ΓΗ”

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Ρητος Αντώνης,
Πρόεδρος Συνεταιρισμού
Αγροτικός Συνεταιρισμός ''Εύφορη ΓΗ''
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΎΦΟΡΗ ΓΗ ιδρύθηκε το 2013 στη Γουμένισσα Παιονίας, δραστηριοποιείται στον χώρο της αμπελουργίας και αριθμεί 23 μέλη αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί καθώς συνεργάζεται σχεδόν με όλους τους αμπελουργούς της περιοχής της Γουμένισσας και με μεγάλα ή και μικρότερα οινοποιεία ανά την Ελλάδα.

Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο στον πρωτογενή τομέα αλλά και σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή καθώς έχει ταχθεί ενάντια στην κατασκευή υδροηλεκτρικών σταθμών τα οποία χρησιμοποιούν το νερό της άρδευσης. Οργανώνουμε ενημερώσεις για τα οφέλη των συνεταιρισμών και βοηθήσαμε στη δημιουργία του συνεταιρισμού κάστανων Πάικου. Οργανώνουμε ημερίδες την σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και νερού, παρέχουμε μέσω των μετεωρολογικών σταθμών και των γεωπόνων μας ενημέρωση για την πρόληψη ασθενειών σε όλα τα μέλη και τους εξωτερικούς συνεργάτες μας.

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΜΑΛΛΩΝ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Δρακωνάκη Γεωργία
Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μαλλών, Κρήτης
Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μαλλών δραστηριοποιείται στην σύνθλιψη ελαιοκάρπου και παραγωγή-εμπορία ελαιολάδου. Είναι ένα συνεταιρικό ελαιουργείο με 85 ενεργά μέλη. Η έδρα του είναι στο χωριό Μάλλες του Νομού Λασιθίου στην Κρήτη, 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη της Ιεράπετρας. Παράγει μέσο όρο 400 τόνους ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας από ελαιώνες της γύρω περιοχής και αριθμεί πάνω από 80 χρόνια λειτουργίας.
Ο Α.Ε.Σ. Μαλλών, με την τότε επωνυμία της Αγροτικής Λαϊκής Τραπέζης Μαλλών Συν. Π. Ε., ιδρύθηκε στις 11/01/1933. Με παρότρυνση του αρχικού εμπνευστή και πρωτεργάτη Εμμανουήλ Ιωάννου Παπαδάκη δημιουργήθηκε μία ομάδα Μαλλιωτών οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά και διαθέτοντας χρόνο και κόπο έχτισαν, με υλικά από την γύρω περιοχή, το κτίριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα ο συν/σμός.
Για πολλά χρόνια θεωρούνταν από τα πρότυπα φυγοκεντρικά ελαιουργεία στην χώρα μας. Λειτουργούσε με γεννήτρια Η/Ζ και τροφοδοτούσε με ρεύμα όλο το χωριό. Επίσης, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και αλευρόμυλος.
Το 1975 εγκαταστάθηκε η πρώτη σύγχρονη γραμμή παραγωγής με μηχανήματα της εταιρίας ALFA LAVAL. Το 1984 έγινε επέκταση στις εγκαταστάσεις του και το 1985 εγκαταστάθηκε και δεύτερη γραμμή παραγωγής με μηχανήματα της εταιρίας FLOTTWEG.
Τα έτη 2016-2017 ανακαινίστηκε και εκσυγχρονίστηκε πλήρως η μία γραμμή παραγωγής. Το 2018 δημιουργήθηκε η ΟΕΦ του Α.Ε.Σ.Μαλλών.
Ο Συνεταιρισμός κατέχει πιστοποιητικά ISO 22000 : 2005, εφαρμόζοντας ένα σύστημα διαχείρισης σύμφωνα με το παραπάνω πρότυπο στην παραγωγή ελαιολάδου, και AGRO 2-1&2-2, όσον αφορά την παραγωγή προϊόντων ολοκληρωμένης διαχείρισης της καλλιέργειας της ελιάς

Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Χαλκιάς Ευα. Γεώργιος, Πρόεδρος Δ/Σ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Κηπευτικών Κουντούρας ιδρύθηκε το 2000 ως πρωτοβάθμια Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση και το Καταστατικό του είναι προσαρμοσμένο στις διατάξεις του Ν.4384/2016 (ΦΕΚ 78Α’/26-04-2016).
Έδρα του συνεταιρισμού είναι η Αγία Κυριακή Κουντούρας του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, η οποία βρίσκεται 7,2 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιόχωρας στην νοτιοδυτική ακτή του νομού Χανίων και απέχει περίπου 80,7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού, την πόλη των Χανίων.
Σκοπός της ίδρυσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού είναι ο συντονισμός, ο προγραμματισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της παραγωγής κηπευτικών της περιοχής μας, καθώς επίσης και η διεύρυνση του εμπορικού δικτύου μέσω του οποίου διατίθενται τα παραγόμενα κηπευτικά. Σήμερα απαρτίζεται από 26 ενεργά μέλη – παραγωγούς και διαχειρίζεται 190 στρέμματα σε σύνολο 2.000 στρεμμάτων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Κουντούρας και διακινεί κάθε έτος 3.000 τόνους κηπευτικών.
Ο Α.Σ. Κουντούρας είναι αναγνωρισμένη Οργάνωση Παραγωγών στα οπωροκηπευτικά: Ντομάτες, Αγγούρια, Πιπεριές, Μελιτζάνες, Φασόλια, Κολοκύθια, σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1308/2013.

Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Νατσιός Γιώργος
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Ο συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ Βροντούς ιδρύθηκε το 1981, διαθέτει 445 μέλη τα οποία συνολικά καλλιεργούν την ποικιλία επιτραπέζιου σταφυλιού Crimson seedless αλλά και ακτινίδια ποικιλίας Hayward, καπνά ποικιλίας Κατερίνης Σ53, κυδώνια, ρόδια ποικιλίας Wonderful, κ.α.. Τα αγροτεμάχια βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Βροντούς Πιερίας. Εφαρμόζει γεωργία ακριβείας κατά την πρωτογενή παραγωγή ενώ έχει αναπτύξει και θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς παρακολούθησης και διασφάλισης της ποιότητας που επεκτείνεται και μετά τη συγκομιδή στα στάδια της τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων. Η ομάδα έχει πιστοποιήσει την παραγωγή σύμφωνα με το πρωτόκολλο GlobalGAP. Η ποιότητα των σταφυλιών που παράγεται κάθε χρόνο είναι πολύ υψηλή ενώ η ποσότητα παραγωγής αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας της αύξησης των μελών αλλά και της συνολικής καλλιεργούμενης έκτασης. Λόγω της αναγνωρισμένης ποιοτικής ανωτερότητας του παραγόμενου προϊόντος η ομάδα παραγωγών πραγματοποιεί σταθερά αυξανόμενες εξαγωγές. Συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε διάφορες δράσεις της. Ενδεικτικά αναφέρονται η πρωτοβουλία Small Farm Adoption που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος New Agriculture for a New Generation με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την πρωτοβουλία Smart Farming Initiative που χρηματοδοτείται από την ΑΒ Βασιλόπουλος μέλος του ομίλου Delhaize, αλλά και το έργο NextFood του προγράμματος Horizon 2020 με αντικείμενο την αναδιαμόρφωση του προγράμματος σπουδών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων ώστε οι απόφοιτοί τους να μπορούν να είναι άμεσα αξιοποιήσιμοι από την πραγματική οικονομία και να αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δεξιότητες που θα εφαρμόσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η ΣΠΕΚΟ Βροντούς διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και καλύτερα εξοπλισμένα συσκευαστήρια φρέσκων φρούτων. Η επιχείρηση διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ISO22000 και επιτυγχάνει πωλήσεις τόσο σε μεγάλα super-market της χώρας μας όσο και σε μεγάλες αλυσίδες super-market της Δυτικής Ευρώπης.

Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου (Α.Σ.Τ.)

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μανόλης Μπερκάκης
Αγροτοβιομηχανικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου (Α.Σ.Τ.)

Ο αγροτοβιομηχανικός  Συνεταιρισμός Τυμπακίου (Α.Σ.Τ.) ιδρύθηκε το 1945. Η κύρια δραστηριότητα του συνεταιρισμού, είναι να συλλέγει τα προϊόντα των παραγωγών του και να τα διανέμει τόσο στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

Τα κύρια προϊόντα των παραγωγών του Α.Σ.Τ είναι οι τομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές, πεπόνια καρπούζια αλλά και λάδι.

Οι νέες εγκαταστάσεις του Α.Σ.Τ. είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα τυποποίησης και αποθήκευσης εξασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα φτάνουν στους καταναλωτές σε εξαιρετική ποιότητα.      

Αμπελώνες Παγγαίου

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μάρτος Νικόλαος
Αμπελώνες Παγγαίου

Η ομάδα παραγωγών “Αμπελώνες Παγγαίου” ιδρύθηκε το 2018, διαθέτει 10 μέλη τα οποία συνολικά καλλιεργούν 250 στρέμματα των ποικιλιών επιτραπέζιου σταφυλιού “Σουλτανίνα” (Thomson seedless), Crimson seedless και Italia. Τα αγροτεμάχια βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας. Εφαρμόζει γεωργία ακριβείας κατά την πρωτογενή παραγωγή ενώ έχει αναπτύξει και θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς παρακολούθησης και διασφάλισης της ποιότητας που επεκτείνεται και μετά τη συγκομιδή στα στάδια της τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων. Η ποιότητα των σταφυλιών που παράγεται κάθε χρόνο είναι πολύ υψηλή ενώ η ποσότητα παραγωγής αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας της αύξησης των μελών αλλά και της συνολκής καλλιεργούμενης έκτασης. Λόγω της αναγνωρισμένη ποιοτικής ανωτερότητας του παραγόμενου προϊόντος η ομάδα παραγωγών πραγματοποιεί πλέον και εξαγωγές. Συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε διάφορες δράσεις της. Ενδεικτικά αναφέρονται η πρωτοβουλία Small Farm Adoption που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος New Agriculture for a New Generation με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την πρωτοβουλία Smart Farming Initiative που χρηματοδοτείται από την ΑΒ Βασιλόπουλος μέλος του ομίλου Delhaize.

Αρκαδική Μελισσοκομία

logo αρκαδική
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γκρίτζαλης Νικήτας
Αρκαδική Μελισσοκομία

Η Αρκαδική Μελισσοκομία, μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, δραστηριοποιείται στο χώρο της μελισσοκομίας από το 1981. Ιδρυτές της είναι ο Ιωάννης και ο Βασίλης Γκρίτζαλης.
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις 4500τμ εκτείνονται σε ιδιόκτητο χώρο 30 στρεμμάτων στο Λεοντάρι Αρκαδίας, ενώ λειτουργούν τέσσερα (4) υποκαταστήματα στο νομό Αττικής, δύο (2) στο νομό Θεσσαλονίκης και ένα (1) στην Άρτα συνολικής κάλυψης 7000τμ περίπου.
Η εταιρία το έτος 1983 έλαβε το πρώτο πανελλήνιο βραβείο, για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Από τότε θεωρείται κορυφαία στο χώρο της μελισσοκομίας στην Ελλάδα, ενώ η παρουσία της στον Ευρωπαϊκό χώρο εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο με εξαγωγές και συμμετοχές σε διεπιστημονικά συνέδρια και εκθέσεις.
Από το 2009 η εταιρεία πιστοποιείται με HACCP και ISO22000:2008 στοχεύοντας στην καλύτερη ποιότητα και σωστή παραγωγική διαδικασία με σκοπό την παραγωγή προϊόντων υψηλής και σταθερής ποιότητας.
Βασική φιλοσοφία της εταιρίας αποτελεί η παραγωγή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και αγάπη προς τη μελισσοκομία και το μελισσοκόμο.
Θεωρώντας τους μελισσοκόμους συνεργάτες μας προσπαθούμε να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα τους σε κάθε βήμα ανάπτυξης της μελισσοκομικής τους μονάδας απ΄την προμήθεια των κυψελών και των μελισσοσμηνών τους έως την συσκευασία των τελικών προϊόντων τους.
Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει με ζήλο στην εκπαίδευση και πρόοδο του ανθρώπινου δυναμικού που την επανδρώνει (60 στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων) με τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ετησίως.
Ο κόσμος της μελισσοκομίας αποτελεί ένα «βασίλειο» επαφής με την φύση, καθώς ο άνθρωπος συνεργάζεται με ένα ανεξάρτητο πλάσμα, την μέλισσα, με αποτέλεσμα την συλλογή αυτού του μοναδικού σε θρεπτικές ιδιότητες προϊόντος, του μελιού.
Με δυναμικότητα 3000 μελισσοσμηνών θεωρούμαστε μια από τις πλέον δυναμικές μονάδες παραγωγής και συλλογής μελιού στην Ελλάδα ενώ παράγουμε και εμπορευόμαστε όλα τα προϊόντα μέλισσας (μέλι, γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός, βασίλισσες και μελισσοσμήνη)

Bonsai

logo αρκαδική

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Αλέξανδρος Κυριακίδης

Bonsai

 Η Bonsai ιδρύθηκε το 2004 ως ειδικός στις αγορές, στην ανάλυση πωλήσεων χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές όπως επιτόπια έρευνα, συλλογή αναλυτικών στοιχείων, στις αγορές μυστηρίου και στην έρευνα αγοραστών. Μεταφέρει αποτελέσματα έρευνας από μικρή κλίμακα και αναλύει τις αγορές ώστε να διαπιστώνει τι πρέπει να λειτουργεί σε μεγάλη κλίμακα – σε εθνικές και διεθνείς αγορές. Με 17 χρόνια συνεργασίας με το λιανικό εμπόριο (συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου τροφίμων, των drugstores, των καταστημάτων DIY, των φαρμακείων κ.λπ.) και τους μεταποιητές, η Bonsai εξελίχθηκε από μια αγορά δοκιμών μέσων σε μια πλατφόρμα πειραματισμού για νέες ιδέες και έναν πολύτιμο συνεργάτη για όλους όσους εμπορεύονται προϊόντα τόσο σε εθνικές όσο και σε διεθνείς αγορές. Βελτιστοποιεί προϊόντα, τιμές, συσκευασίες και προσφορές. Υποστηρίζει καινοτομίες από την ανάπτυξη ιδεών έως την κυκλοφορία προϊόντων και την επιτυχία στην αγορά.

Οι ερευνητικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες του Bonsai περιλαμβάνουν εξατομικευμένες λύσεις για όλα τα σχετικά θέματα μάρκετινγκ: Bonsai Lab (συν-δημιουργία), Bonsai Analytics (δεδομένα, αναλύσεις ROI, μοντελοποίηση), Bonsai Test Market (market launches σε μικρά, πραγματικά περιβάλλοντα), Bonsai Shopper (έρευνα για τη διαχείριση κατηγοριών), Bonsai Sales Support (συμβουλές και υποστήριξη για καταχώριση), Bonsai Mystery (συγκεκαλυμμένες δοκιμές σε πραγματικές καταστάσεις αγορών).

Bonsai_Topics_2020_eng

Greek Grape Company (GGC MIKE )

kerkini logo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας
Greek Grape Company (GGC MIKE )

Η Greek Grape Company (GGC MIKE ) καλλιεργεί 306 στρέμματα επιτραπέζια σταφύλια στον ¨Αγιο Παύλο Χαλκιδικής. ¨Ολες οι ποικιλίες που καλλιεργεί είναι πατενταρισμένες, άσπερμες (χωρίς κουκούτσι) και εξάγονται σε ευρωπαϊκά σουπερμαρκετ (ιδίως στην Μεγάλη Βρετανία).

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 και χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας προσέχοντας το περιβάλλον.

Οι διαδικασίες παραγωγής είναι πιστοποιημένες με Global GAP και GRASP  στα οποία έχει την ανώτατη βαθμίδα (GOLD)

ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ Α.Ε.

kerkini logo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Λούτσιγκας Δημήτριος
ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ Α.Ε.

Η εταιρεία ΓΚΟΥΣΤΕΡΑ Α.Ε. τροφοδοτεί την ευρωπαϊκή αγορά με πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης καθώς και βιολογικής καλλιέργειας. Τα προϊόντα μας είναι ακτινίδια συμβατικά και
βιολογικά των ποικιλιών Hayward και Τσεχελίδη, ρόδια Wonderful και Acco,
και βιολογικούς λωτούς Jiro.

Greka Icons

kerkini logo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γιαννάκης Γεώργιος
Greka Icons

Η Greka Icons είναι μέλος του ομίλου ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ιδιοκτήτριας εταιρείας της Costa Navarino, της σημαντικότερης τουριστικής επένδυσης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2012 κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με όραμα να συνεισφέρει μέσω της καινοτομίας και των ισχυρών συνεργασιών στην εξάπλωση της Μεσογειακής Διατροφής και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Η Greka Icons αναπτύσσει δύο σειρές προϊόντων, τη Navarino Icons και την TREA. 

Η σειρά Navarino Icons περιλαμβάνει προϊόντα τοπικών παραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Σκοπός τους είναι η ανάδειξη του διατροφικού πλούτου της περιοχής. Παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους και συνταγές και με υψηλές προδιαγραφές πρώτων υλών. Η σειρά περιλαμβάνει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, βαλσαμικό ξύδι, άνθος αλατιού, μέλι, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μπισκότα, παστέλι και άλλα. 

Η σειρά TREA, περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες προϊόντων τα οποία πρωτοστατούν στο Ελληνικό τραπέζι ως πυλώνες της μεσογειακής διατροφής: ελαιόλαδο, ελιές και μέλι. Αποτελούν την ποικιλιακή ταυτότητα της περιοχής από την οποία προέρχονται και αναδεικνύουν ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η ελληνική γη.

Και οι δύο σειρές των προϊόντων μας είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες για την ποιότητά τους. Έχουν λάβει περισσότερα από 51 βραβεία ποιότητας σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το Extra Virgin Olive Οil of the Year για τις χρονιές 2016, 2017 και 2018 από το World Ranking Extra Virgin Olive Oil και βρίσκονται τοποθετημένα σε μερικά από τα πιο διάσημα καταστήματα στον κόσμο. 

Διαμέλας

diamelas
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Θανάσης Διαμέλας
Διαμέλας

Η οικογένεια Διαμέλα εδώ και τρεις γενιές έχει ταυτίσει το όνομά της με το καλό κρέας, την σωστή εξυπηρέτηση και τις καλές τιμές. 

Ο Θανάσης Διαμέλας, τρίτης γενιάς κρεοπώλης, είναι αυτός που βρίσκεται σήμερα πίσω από το τιμόνι της επιχείρησης και που διατηρεί ζωντανή την οικογενειακή παράδοση.

Συνδυάζοντας την αφοσίωση στην παράδοση και την αγάπη για το ελληνικό κρέας η επιχείρηση ακολουθεί πιστά τις εξελίξεις και σχεδιάζει  συνεχώς νέα προϊόντα, υλοποιώντας καινοτόμες ιδέες και αναζητώντας πάντα την απαραίτητη ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και στο νέο, στην παράδοση και την εξέλιξη, στην ποιότητα και προσιτότητα.

Δίνεται εσκεμμένα έμφαση στους έλληνες κτηνοτρόφους, πιστεύοντας στη δυναμική που έχει το ντόπιο ελληνικό κρέας. Παράλληλα με τα ελληνικά κρέατα υπάρχει ένα σύγχρονος ωριμαντής στον οποίον μοσχάρια κυρίως, σε διάφορες κοπές ωριμάζουν για 30, 40 και 50 μέρες. Μια διαδικασία που χαρίζει πολυπλοκότητα και γευστική ωριμότητα στο κρέας. Υπάρχει επίσης ένα καπνιστήριο για τα αλλαντικά που παρασκευάζει η επιχείρηση που συνεχώς πειραματίζεται σε νέες γεύσεις. 

Ελαιουργία Καραμπότσος

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Καραμπότσος Αναστάσιος
Ελαιουργία Καραμπότσος

Η ελαιουργεία Καραμπότσος ειδικεύεται στην παραγωγή, εμφιάλωση και εμπορία ελαιολάδου. Δραστηριοποιείται από το 1970 και εδρεύει στο Αμπελόφυτο Μεσσηνίας. Με εγκαταστάσεις υψηλής δυναμικότητας καθετοποιημένης παραγωγής, αποθήκευσης και μεταποίησης είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ελαιοποίησης στον νομό Μεσσηνίας, με δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 1.000 τόνους. Η επιχείρηση έχει βραβευθεί με χάλκινο βραβείο στην Prodexpo Moscow για το 2015 και χρυσό βραβείο στην Prodexpo Moscow για το 2016.

Ελαιοπαραγωγικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Βλαβής Ν. Κωνσταντίνος, Πρόεδρος
Ελαιοπαραγωγικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής ιδρύθηκε το έτος 1924 έχοντας ως ένα από τα ιδρυτικά του μέλη γυναίκα (Παπαγεωργίου Μαρία) και είναι από τους παλαιότερους στην Ελλάδα. Από τότε εξυπηρετεί τα μέλη του και εντείνει τα τελευταία χρόνια τις προσπάθειες του για ενίσχυση της εξωστρέφειας προκειμένου να συνεχίσει να καλύπτει αποτελεσματικά την παροχή ποιοτικών προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές του εξωτερικού να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από τα προϊόντα της καθώς και να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Ο Συνεταιρισμός αριθμεί περίπου τα 100 μέλη.
Τα κύρια προϊόντα του είναι το ελαιόλαδο, οι ελιές, η ρίγανη και το ροδόνερο και δευτερεύοντα ποσοτικά τα κηπευτικά. Κορωνίδα του συνεταιρισμού στα προϊόντα αποτελεί το ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής και ακολουθούν το Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, οι Πράσινες και οι μαύρες ελιές. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού απευθύνονται σε καταναλωτές που αναζητούν βιολογικά αλλά και συμβατικά προϊόντα και αριθμούν μια μεγάλη γκάμα κωδικών και συσκευασιών.
Στην κατεύθυνση διαρκούς βελτίωσης των εφαρμοζόμενων διαδικασιών συμμετέχουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από διακεκριμένα ιδρύματα της χώρας μας όπως η Αμερικανική Γεωργική Σχολή με την οποία έχουμε αναπτύξει δράσεις επιμόρφωσης των γεωργών της περιοχής αλλά και δράσης μετάβασης στην γεωργία της ψηφιακής εποχής Smart farming.
Κύριες αγορές του συνεταιρισμού είναι χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Αγγλία, η Αμερική, η Ρωσία, κά.

Εμπορικός Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κολιός Χρήστος
Εμπορικός Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ

Ο Εμπορικός Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1956, ως ατομική επιχείρηση, από τον Ιωάννη Κολιό. Αρχικά, η εταιρεία παρήγαγε και προμηθευόταν φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, τα οποία εμπορευόταν χονδρικά στην Ελληνική αγορά. Από το 1979, η εταιρεία μέσω της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας και ενός πλάνου στοχευμένων ενεργειών οραματίστηκε και πέτυχε την εξαγωγική της δραστηριότητα χονδρικής σε πάνω από 10 χώρες. Σήμερα, ο Εμπορικός Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ είναι μία δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία με εξαγωγές πλέον, σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Στόχος της εταιρείας μέσα από τις συνεχείς επενδύσεις στις γραμμές παραγωγής της, για τη βελτιστοποίηση της τυποποίησης και της συσκευασίας, και στους αποθηκευτικούς ψυχόμενους χωρών είναι η παράδοση στους καταναλωτές, φρούτων αρίστης ποιότητας. Η εταιρεία με γνώμονα τον καταναλωτή ακολουθεί τους αυστηρότερους κανόνες παραγωγής, τυποποίησης και υγιεινής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα (ISO, FSCC, Global Gap) ακολουθώντας ταυτόχρονα πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Όμιλος Κολιού ΑΒΕΕ εξειδικεύεται στην παραγωγή κίτρινων ακτινιδίων μίας καινοτόμου καλλιέργειας που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά νωπών φρούτων. Ο “Όμιλος” επένδυσε στην παραγωγή και καλλιέργεια ακτινίδιων (Soreli, Hayward) με στόχο τη δυνητική ανάπτυξη της καλλιέργειας και την προσφορά στον καταναλωτή εναλλακτικών ποικιλιών ακτινιδίου διαφορετικής εμφάνισης και διαφορετικών οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.

Γ. Κατσαγκιώτης ΑΕ

Κατσαγκιώτης ΑΕ
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κατσαγκιώτης Χρήστος
Γ. Κατσαγκιώτης ΑΕ

Η εταιρεία Γ. ΚΑΤΣΑΓΙΩΤΗΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1981 από τον Γιώργο Κατσαγκιώτη και βρίσκεται στο Μυρτόφυτο, 33 χλμ. δυτικά της πόλης της Καβάλας στη Βόρεια Ελλάδα, στην καρδιά μιας περιοχής με μεγάλη παράδοση στην αμπελουργία. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, έχοντας πάντα κατά νου τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της, η εταιρεία αποτελεί σημείο αναφοράς στην τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία φρέσκων φρούτων. Το 1986 κατασκευάστηκαν οι πρώτες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Γ. ΚΑΤΣΑΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, οι οποίες αναπτύχθηκαν σταδιακά σε μια σύγχρονη οικοδομική μονάδα που σήμερα καταλαμβάνει έκταση 2,6 στρεμμάτων, στην οποία φιλοξενούνται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, χώροι συσκευασίας με άρτια εξοπλισμένες γραμμές παραγωγή, αποθηκευτικούς χώρους και σύγχρονους θαλάμους ψύξης. Σήμερα συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην παραγωγή, συσκευασία και εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Οι κύριες ποικιλίες που εξάγει είναι οι Thompson seedless, Crimson seedless, Victoria, Italia, Red Globe και Black Magic. Ετησίως εξάγει περίπου 6.000 τόνους νωπών επιτραπέζιων σταφυλιών, με το 20% αυτού του όγκου να προέρχεται από τους αμπελώνες της εταιρείας. Προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της αγοράς και τις δικές της φιλοδοξίες, επένδυσε στην ασφάλεια τόσο του εργατικού δυναμικού της όσο και του τελικού καταναλωτή. Για το λόγο αυτό εφαρμόζει συστήματα παρακολούθησης της ασφάλειας και παραγωγής (αμφίδρομη ιχνηλασιμότητα), μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων: IFS, BRC, GLOBALG.A.P. & GRASP – TESCO και QS, ενώ καταχωρήθηκε επίσης στη βάση δεδομένων SEDEX και εφαρμόζει το πρωτόκολλό της.

Φάρμα Κερκίνη

kerkini logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Βασίλης Παπαδόπουλος

Kerkini Farm

Η Kerkini Farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα.
Οι εγκαταστάσεις της, βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Κερκίνη του Ν. Σερρών, προστατευόμενο υγροβιότοπο, από τη Διεθνή Συνθήκη Ramsar, ιδανικό περιβάλλον για τη διαβίωση των βουβαλιών. Η εκτροφή τους, σε ένα περιβάλλον με τόσο πλούσια και αρωματική πανίδα δίνει στο κρέας τους ξεχωριστή γεύση.
Το βουβαλίσιο κρέας διακρίνεται για την πλούσια θρεπτική του αξία καθώς αποτελεί σημαντική πηγή σε σίδηρο, φώσφορο και βιταμίνη Α. Σημαντικό χαρακτηριστικό του, είναι τα χαμηλά λιπαρά του, που το καθιστούν μία τροφή ιδανική για όλη την οικογένεια αλλά και για άτομα με διατροφικές ιδιαιτερότητες.
Στο ιδιόκτητο σύγχρονο εργαστήριό της, ελέγχει απόλυτα την ποιότητα των προϊόντων που παράγει, εφαρμόζοντας όλες τις απαιτήσεις του παγκόσμιου προτύπου ασφαλείας και ποιότητας τροφίμων ISO 22000:2005.
Τα προϊόντα της Kerkini Farm την υψηλή διατροφική αξία του βουβαλίσιου κρέατος με την κορυφαία ποιότητα και την πλούσια γεύση.
Πάνω από 20 χρόνια, η Kerkini Farm με κύριο κριτήριο τις σύγχρονες τάσεις για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, διαθέτει στην Ελληνική και στην Διεθνή Αγορά Τροφίμων, βουβαλίσια προϊόντα από την Κερκίνη… στο πιάτο σας!

Κύκλωπας Α.Ε

kerkini logo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κελίδου Ευαγγελία
Κύκλωπας Α.Ε

Η Κύκλωπας Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε την πορεία της αρκετές γενιές πίσω.

Ο Αργύρης Κελίδης από μικρό παιδί γνωρίζει τον κόσμο της ελιάς δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του.

Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση που του κληροδοτήθηκαν αποφασίζει με την σύζυγό του Νίκη Κελίδου και τη δικιά τους πλέον οικογένεια να δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο .

Το ελαιοτριβείο Κύκλωπας κτίζεται στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου ,δίπλα στην σπηλιά του Κύκλωπα του Ομήρου και την αρχαία Εγνατία οδό. Φτάνοντας στο σήμερα, η οικογένεια Κελίδη μετά από συνεχή ενημέρωση , πάθος και αγάπη γι αυτό που κάνουν καλλιεργούν πλέον 12,000 ελαιόδεντρα και 2,000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας. Παράγουν το Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας, ένα από τα πλέον   βραβευμένα ελαιόλαδα στην Ελλάδα.

Πλεονέκτημα της επιχείρησης αποτελεί το γεγονός ότι έχουμε τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από την καλλιέργεια των ελαιοκτημάτων, την ελαιοποίηση στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο και την τυποποίηση στο ιδιόκτητο τυποποιητήριο μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μπορούμε να διασφαλίσουμε την σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας τα οποία εξάγονται σε πολλές χώρες .

Κατά τη μακρόχρονη πορεία μας έχουμε συμμετάσχει σε απαιτητικούς διεθνής και πανελλαδικούς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου κατακτώντας πληθώρα διακρίσεων κατατάσσοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης βάζοντας την περιοχή της Μάκρης στον παγκόσμιο χάρτη της ελαιοκομίας συνεισφέροντας σημαντικά στην  πιστοποίηση του ελαιόλαδου Μάκρης ως ΠΟΠ(προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης ) προϊόν .

valia@kyklopas.com

ΛΕΛΙΑ TΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μαρίνα Γκάβαλη
ΛΕΛΙΑ TΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Η καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδα ξεκίνησε κυρίως σε μικρά οικογενειακά κτήματα, όπου δημιουργήθηκε μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στους καλλιεργητές και στα ελαιόδεντρα, με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τον σεβασμό και την φροντίδα. Είναι μία σχέση αγάπης που φέρει πολύτιμους καρπούς. Έτσι αρχίζει και η ιστορία της εταιρείας μας, που ιδρύθηκε το 1989 στην Καλαμάτα, εκεί όπου από την αρχαιότητα παράγεται η υψηλότερη ποιότητα Ελιάς και Ελαιόλαδου.
Οι Ελιές Λέλια σύντομα τοποθετήθηκαν σε όλη την Ελληνική αγορά και έγιναν ανάρπαστες λόγω της πρωτοποριακής συσκευασίας τους σε σακούλες αλουμινίου με την προσθήκη εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Νέες μεγάλες επενδύσεις έγιναν το 2009 όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Εταιρειών Ifantis για να αντιμετωπιστεί η νέα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελληνική και ξένη αγορά ταυτόχρονα με την διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων της. Το νέο brand esti παρουσιάστηκε το 2010 με μεγάλη επιτυχία και από τότε τα προϊόντα esti πωλούνται σε πάνω από 20 χώρες.

Το 2013, η εταιρεία μας συγχωνεύθηκε με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΠΕ, μια παραδοσιακή Ελληνική εταιρεία τυποποίησης εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου που ιδρύθηκε το 1912 στη Καλαμάτα και από το 2009 παράγει το πολύ επιτυχημένο brand esti με εξαγωγές σε 25 χώρες σε όλο το κόσμο. Η νέα εταιρεία μετονομάστηκε σε ΛΕΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Οι εγκαταστάσεις της ΛΕΛΙΑ TΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. βρίσκονται σε μία έκταση 12 στρεμμάτων στο Καλοχώρι Αυλίδας (88 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας) και λειτουργούν με βάση υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Το εργοστάσιο διαθέτει 4 αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής για τυποποίηση Ελιών, Ελαιόλαδου, πάστας ελιάς και άλλων συνοδευτικών προϊόντων.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, η ενίσχυση της Ελληνικής παράδοσης και η καινοτομία, σε συνδυασμό με την ευαισθησία και το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αποτελούν τους σημαντικότερους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζονται η φιλοσοφία και το όραμα της ΛΕΛΙΑ TΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

Μακεδονικοί Αμπελώνες

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Παπαδόπουλος Γιώργος
Μακεδονικοί Αμπελώνες

Η ομάδα παραγωγών “Μακεδονικοί Αμπελώνες” ιδρύθηκε το 2018 και διαθέτει 18 μέλη τα οποία συνολικά καλλιεργούν 325 στρέμματα της ποικιλίας επιτραπέζιου σταφυλιού Crimson seedless. Τα αγροτεμάχια βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς. Εφαρμόζει γεωργία ακριβείας κατά την πρωτογενή παραγωγή ενώ έχει αναπτύξει και θέσει σε λειτουργία ένα σύστημα διαρκούς παρακολούθησης και διασφάλισης της ποιότητας που επεκτείνεται και μετά τη συγκομιδή στα στάδια της τυποποίησης και εμπορίας των προϊόντων. Η ομάδα έχει πιστοποιήσει την παραγωγή της σύμφωνα με το πρωτόκολλο GlobalGAP.
Η ποιότητα των σταφυλιών που παράγεται κάθε χρόνο είναι πολύ υψηλή ενώ η ποσότητα παραγωγής αυξάνεται διαρκώς εξαιτίας της αύξησης των μελών αλλά και της συνολκής καλλιεργούμενης έκτασης. Λόγω της αναγνωρισμένη ποιοτικής ανωτερότητας του παραγόμενου προϊόντος, η ομάδα παραγωγών πραγματοποιεί σταθερά αυξανόμενες εξαγωγές.
Συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε διάφορες δράσεις της. Ενδεικτικά αναφέρονται η πρωτοβουλία Small Farm Adoption που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος New Agriculture for a New Generation με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την πρωτοβουλία Smart Farming Initiative που χρηματοδοτείται από την ΑΒ Βασιλόπουλος μέλος του ομίλου Delhaize, αλλά και το έργο NextFood του προγράμματος Horizon 2020 με αντικείμενο την αναδιαμόρφωση του προγράμματος σπουδών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, ώστε οι απόφοιτοί τους να μπορούν να είναι άμεσα αξιοποιήσιμοι από την πραγματική οικονομία και να αποκτούν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους δεξιότητες που θα εφαρμόσουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Μακρής ΙΚΕ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μακρής Ευάγγελος

Μακρής ΙΚΕ

Η εταιρία Μακρής ΙΚΕ δημιουργήθηκε το 2020 σαν προέκταση της επιχείρησης ΜΑΚΡΗΣ agro και επιχειρεί στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον πρωτογενή τομέα. Ενσωματώνοντας την εμπειρία δύο γενιών γεωπόνων παρέχει εξειδικευμένη καθοδήγηση σε αγρότες που επιθυμούν να εφαρμόσουν καλλιεργητικές πρακτικές έντασης τεχνογνωσίας. Έχει εντάξει τη χρήση των ενεργών μικροοργανισμών στην γεωργική πρακτική πριν 12 χρόνια και ήδη έχει εφαρμόσει με επιτυχία την αναζωογόνηση του εδάφους και την ενίσχυση του ριζικού συστήματος σε πολλές καλλιέργειες και σημεία σε όλη τη χώρα. Αναπτύσσει πρωτοπόρα προγράμματα φυτοπροστασίας όλα στηριζόμενα σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους με σκοπό τον περιορισμό της χρήσης αγροχημικών .

makrisagro@gmail.com

ΝΗΛΕΑΣ – Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κόκκινος Γεώργιος
ΝΗΛΕΑΣ - Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός

Ο Αγροτικός Ελαιοπαραγωγικός Συνεταιρισμός “Νηλέας” ιδρύθηκε στις αρχές του 2002 από 55 ελαιοπαραγωγούς ιδρυτικά μέλη, από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας. Σκοπός τους ήταν να εφαρμόσουν στα αγροτεμάχια τους σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Παραγωγής. ήταν μάλιστα τότε το πρώτο οργανωμένο σχήμα στη χώρα μας που συστάθηκε για αυτό το σκοπό στην καλλιέργεια της ελιάς. Σταθμός στην πορεία του Νηλέα ήταν η συμμόρφωση του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης το καλοκαίρι του 2003 με το διεθνές πρότυπο ISO 14001 και η πιστοποίησή του. Ήταν μάλιστα η πρώτη πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης που δόθηκε σε Ευρωπαϊκό ελαιώνα. Έτσι από το 2005 ο Νηλέας ξεκίνησε παράλληλα και την εμπορία του ελαιολάδου που παράγεται από τα μέλη της, ως προϊόν υψηλής περιβαλλοντικής ποιότητας και υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Το 2009 με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και σύμφωνα με τις κείμενες κοινοτικές διατάξεις, εγκρίθηκε η “Περιβαλλοντική Δήλωση ΕΜΑS» του Νηλέα, η πρώτη στην Ευρώπη στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας. Μάλιστα προτάθηκε και συμμετείχε στην απονομή των ετήσιων βραβείων EMAS στη Στοκχόλμη το Νοέμβριο του 2009. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς του για το περιβάλλον, ο Νηλέας συμμετείχε στην πρώτη παγκοσμίως “περιβαλλοντική δήλωση προϊόντος” για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Η πολιτική του Νηλέα στοχεύει τόσο στη βελτίωση του οικονομικού αποτελέσματος από την ελαιοκαλλιέργεια ανά στρέμμα, ώστε να αποτελεί κίνητρο για τους παραγωγούς να την ασκούν όσο και στη μέγιστη δυνατή μέριμνα για το περιβάλλον. Επίσης ο Νηλέας προτείνει στα μέλη του τη σταδιακή μεταστροφή στη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια όπου αυτό κρίνετε εφικτό. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεχή εκπαίδευση των παραγωγών μελών του συνεταιρισμού αλλά και παραγωγών από την ευρύτερη τοπική κοινωνία από ειδικούς επιστήμονες για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την ελαιοκαλλιέργεια αλλά και με την εν γένει γεωργική δραστηριότητα.

OHONOS SNACK ABE

proudfarm_logo
Yπεύθυνοι Eπικοινωνίας:
Οχονός Επαμεινώνδας
OHONOS SNACK ABE

H εταιρεία μας ξεκίνησε τις δραστηριότητές της στον τομέα των τροφίμων το 1994 με την παραγωγή ειδών διατροφής (Chips & Snacks), άριστης ποιότητας.

Σε ελάχιστο χρόνο άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά προωθώντας προϊόντα που παρασκευάζονται με αγνά υλικά κάτω από συνθήκες αυστηρού ποιοτικού ελέγχου.

PAPADAKIS CRETE

proudfarm_logo
Yπεύθυνοι Eπικοινωνίας:

Ιωάννης Παπαδάκης
(General Manager)
Αικατερίνη Παπαδάκη
(Assistant manager)

PAPADAKIS CRETE

Η οικογένεια μας μετά από 3 γενιές παράδοσης στο χώρο της αμπελουργίας αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων  με την ονομασία  PAPADAKIS CRETE. Η ιδανική  γεωγραφική θέση των αμπελώνων στο χωριό μας, Λιγόρτυνος του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνδυασμό με την εμπειρία στην καλλιέργεια που ξεκινά από το βασικό κομμάτι της δουλειάς μας και φτάνει έως την ορθή και προσοδοφόρα διαχείρηση του προϊόντος,εγγυάται την βέλτιστη ποιότητα.

Τα προϊοντα μας αφορούν όλα παράγωγα του αμπελιού.

Το όραμα μας είναι να προσφέρουμε ένα  αγνό ποιοτικό προϊόν στον καταναλωτή και βραχυπρόθεσμα στοχεύουμε στην εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων αλλά και στην δημιουργία κι άλλων ποιοτικών προϊόντων.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΙΚΕ

proudfarm_logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΙΚΕ

Η εταιρεία ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΣΑΡΑΣ Ι.Κ.Ε. ιδρύθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία 28 ατόμων που ασχολούνται ενεργά με τον ελαιοκομικό τομέα.

Οι ελαιώνες των παραγωγών της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΙΚΕ αναπτύσσονται στην εύφορη πεδιάδα της Μεσσαράς όπου παράγεται το ελαιόλαδο ΠΟΠ Μεσσαρά το οποίο οφείλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του στο μικροκλίμα που αναπτύσσεται στην περιοχή αυτή της Κρήτης.

Δραστηριότητες :

 • Εφαρμογή του συστήματος Βιοδυναμικής καλλιέργειας σύμφωνα με το πρότυπο DEMETER

Η βιοδυναμική καλλιέργεια αποτελεί μια προχωρημένη μέθοδο βιοκαλλιέργειας στην οποία δεν χρησιμοποιούνται χημικά σκευάσματα και λιπάσματα.

 • Πρακτική επίδειξη εναλλακτικών τεχνικών καταπολέμησης του δάκου

Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της οργάνωσης της λειτουργίας της πρωτογενούς παραγωγής και της διασύνδεσης της παραγωγής ελαιολάδου με το σύγχρονο στρατηγικό marketing και τον διεθνή ανταγωνισμό

 • Ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
 • Τεχνική υποστήριξη παραγωγών για τη βελτίωση των πρακτικών άρδευσης 
 • Μελέτη τεκμηρίωσης του βαθμού εξοικονόμησης αρδευτικού νερού 
 • Μέτρηση ανθρακικού αποτυπώματος

Το έργο αποσκοπεί στην αναγνώριση των κυριότερων παραγόντων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου και στην εκτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος της παραγωγής ελαιολάδου της ΟΕΦ, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα με μειωμένο ή μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

 • Κατάρτιση παραγωγών

Το έργο αποσκοπεί στην πρακτική κατάρτιση των μελών της ΟΕΦ σε νέες τεχνικές καλλιέργειας με στόχο τη βιώσιμη διαχείριση της ελαιοκαλλιέργειας με καινοτόμες πρακτικές οι οποίες αυξάνουν τις αποδόσεις και ελαχιστοποιούν τις αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Πρωτοφανούσης Α.Ε.

proudfarm_logo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γιώργο Καλλίτσης
Πρωτοφανούσης Α.Ε.

Η οικογένεια Πρωτοφανούση δραστηριοποιείται στον Κλάδο των φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών αδιαλείπτως από το 1928. Στις αρχές του 2000, συστήθηκε η ομώνυμη εταιρεία με το διακριτικό τίτλο PROTO προσθέτοντας στις δραστηριότητές της τις εξαγωγές ελληνικών φρέσκων φρούτων προς όλον τον πλανήτη. Η εταιρεία σήμερα εξάγει περισσότερους από 25000 τόνους φρέσκων Ακτινιδίων, Κερασιών κι Επιτραπέζιων Σταφυλιών σε ετήσια βάση. Με εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πέλλα κι άρτια, υπερ-σύγχρονη τεχνολογική υποδομή, προσφέρει στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και χονδρικής στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Νοτιοανατολική Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική τα καλύτερα εκ των Ελληνικών φρέσκων φρούτων. Εκτός από την αδιάκοπη προσπάθεια να παραδοθούν στους πελάτες φρούτα βέλτιστης και σταθερής Ποιότητας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Ελληνικής Υπαίθρου κι Αγροτικής Παραγωγής, η εταιρεία δίνει εξίσου έμφαση στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών Υγείας κι Ασφάλειας του εργασιακού περιβάλλοντος των 150 και πλέον εργαζομένων της. Η Φρούτα Πρωτοφανούση ΑΕ στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της με άξονες το σεβασμό στο Περιβάλλον, στον Άνθρωπο και στην Ελληνική Φυτική Παραγωγή.

Proud Farm

proudfarm_logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Νικόλαος Κολτσίδας

Proud Farm

Η Proud Farm ξεκίνησε το 2018, από μία αφοσιωμένη ομάδα ανθρώπων που οραματίζονται ένα βιώσιμο μέλλον για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία. Μέσα στα λίγα χρόνια από της ίδρυσή της, έχει κατορθώσει να συμμετέχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνών συνεδρίων και εργαστηρίων, σε κλαδικά clusters αλλά και να υλοποιεί σημαντικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της Ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. Συμμετέχει επιπλέον στους Ευρωπαϊκούς Σχηματισμούς Καινοτομίας (European Innovation Partnership) με την πρόταση δημιουργίας πρότυπης θερμοκοιτίδας γαλακτοπαραγωγού αιγοπροβατοτροφίας. Το 2020 της απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στα Venture Impact Awards.

Σαξώνης Γ. & Μ. Ο.Ε

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Σαξώνης Γεώργιος
Σαξώνης Γ. & Μ. Ο.Ε

Η Σαξώνης Γ. & Μ. Ο.Ε. συστάθηκε τον Ιούλιο του 2011, από τα αδέρφια Γεώργιο και Μιχαήλ Σαξώνη. Εδρεύει στο Αχλαδοχώρι Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Ασχολείται για την ώρα με την παραγωγή μήλων ποικιλίας fuji. Αυτή την στιγμή η εταιρεία έχει 20 στρέμματα μήλα και σύμφωνα με το τριετές πλάνο που υλοποιείται από φέτος (2021) , αποσκοπεί στην επέκταση της καλλιέργειας στα 100 στέμματα, καθώς και στην κατασκευή Ψυγείων (διαλογητήριο και συσκευαστήριο). Σκοπός μας η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την διατήρηση οικογενειών στην παραμεθόρια περιοχή Αχλαδοχωρίου και η όσο το δυνατόν συμβολή μας στην ανάπτυξη και βελτίωση της ευρύτερης περιοχής.

georgesaxonis1975@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ – ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ

stevia
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Kιτσουκάκης Ιωάννης
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΡΑΜΑΣ - ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας ιδρύθηκε το 2015 με την ονομασία «Άγιος Μόδεστος». Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των κτηνοτρόφων του νομού μας, με αποτέλεσμα την οργανωμένη παροχή πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον κλάδο μας, την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και την ανάληψη δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος αυτού.

Στους κόλπους του Συλλόγου, δημιουργήθηκε Συνεταιρισμός, με την ονομασία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΔΩΝΙΣ. Ο Συνεταιρισμός, δημιούργησε ομάδα παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος η οποία αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στο Μέτρο 9. Πρόσφατα, εγκρίθηκε και το πρώτο της σχέδιο βελτίωσης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι ανάλογο και στο βόειο κρέας με σκοπό να επιτευχθεί η καθετοποίηση της παραγωγής, η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των μονάδων των μελών, η συλλογική διαπραγμάτευση-πώληση των προϊόντων και η συνεργασία με αγρότες. Έτσι θα επιτευχθεί χαμηλό κόστος στις ζωοτροφές χωρίς μεσάζοντες και μεσοπρόθεσμα θα ξεκινήσει σταδιακά η διάθεση των προϊόντων μας στην τοπική αγορά της Δράμας, της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Ο Σύλλογος και ο Συνεταιρισμός σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και την ΕΔΟΚ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος), έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα που στόχο έχουν την επιτήρηση- παρακολούθηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τις συμβουλές – παρεμβάσεις στην διαδικασία παραγωγής με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του ζωικού κεφαλαίου, τον έλεγχο των ζωοτροφών που καταναλώνουν και την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων (γάλακτος, κρέατος).

Από 1 Αυγούστου 2017, ο Σύλλογος κρίθηκε δικαιούχος της υλοποίησης του προγράμματος “Γενετικοί Πόροι- Κόκκινη Φυλή” που στόχο έχει την καταγραφή του γενεαλογικού δέντρου της εν λόγω φυλής αγελάδων. Με διάφορες δράσεις όπως γονοτυπικοί έλεγχοι, επισήμανση γονέων και καταγραφή γενεαλογικού δέντρου, θα επιτευχθεί η αναγνώριση και πιστοποίηση των ζώων αυτών.

Stevia Hellas COOP

stevia

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Σταμάτης Χρήστος

Stevia Hellas COOP

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, αποτελεί πρότυπο συνεταιρισμό καλλιέργειας και τυποποίησης προϊόντων με στέβια. Ιδρύθηκε το 2012, ενώ απαρτίζεται από 87 παραγωγούς και μια δεκαμελή ομάδα διοίκησης. Από τις αρχές του 2015, περνώντας με επιτυχία τα στάδια δοκιμών και πειραμάτων στην καλλιέργεια, όπως και της εύρεσης συνεργατών στην Ευρώπη για την μεταποίηση των φύλλων, έχει αρχίσει να διανείμει τα προϊόντα του με το εμπορικό σήμα “La Mia Stevia” τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στις δράσεις του Συνεταιρισμού, συγκαταλέγονται η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, RurInno, RurAction, στα οποία τα μέλη του Συνεταιρισμού εκπαιδεύονται πάνω σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αγροτικής ανάπτυξης και βιωσιμότητας αγροτικών περιοχών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει και σε εθνικά προγράμματα. Επίσης, έχει καταφέρει να είναι ο μοναδικός συνεταιρισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος καλλιεργεί στέβια σε μεγάλη κλίμακα, ενώ το προϊόν του αποτελεί το μοναδικό 100% ευρωπαϊκό, από Ελληνικά φύλλα στέβιας. Μέσα στο 2019 ολοκλήρωσε μεγάλη επένδυση κατασκευής μεταποιητικών εγκαταστάσεων και πλέον η περισσότερη δουλειά στην προετοιμασία των τελικών προϊόντων που απευθύνονται στον καταναλωτή όπως συσκευασία, επισήμανση, παλετοποίηση, αποθήκευση και αποστολή στους πελάτες, παρασκευάζονται στη Λαμία εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό.

ΦΑΡΜΑ ΔΑΝΙΑΣ
«ΟΥΛΟΚΕΡΟΣ ΑΙΓΑ»

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Δημήτρης Δανιάς,
Παραγωγός/Εκτροφέας

dan19462020@gmail.com

ΦΑΡΜΑ ΔΑΝΙΑΣ «ΟΥΛΟΚΕΡΟΣ ΑΙΓΑ»

Η ΦΑΡΜΑ ΔΑΝΙΑ στη Λειβαδιά έχει στόχο τη διατήρηση της αυτόχθονης φυλής ΟΥΛΟΚΕΡΟΣ ΑΙΓΑ. Η Φάρμα στοχεύει στην αναβίωση της ουλοκερατικής κατσίκας και την ανάδειξη της υπεραξίας των παρακολούθηση των ζώων με ψηφιακά μέσα κατά τη βόσκηση, όσο και στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων τους, σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση «από τη φάρμα στο τραπέζι». Η Φάρμα δίνει έμφαση στην εκτατική βόσκηση σε συνδυασμό με τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του βοσκότοπου.
Σημαντική είναι πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την διεκπεραίωση της κατάθεσης του φακέλου γενετικής κατάταξης της φυλής, με την συνεργασία γερμανικών, ιρλανδικών και ιταλικών φορέων. Αυτές οι ενέργειες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την ταυτοποίηση με Herdbook φυλής, που την ευθύνη διατήρησής του θα έχει η Ελλάδα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Alpha Plan Consultants

alpha_plan_

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Aλεξιάδης Κλεόβουλος

Alpha Plan Consultants
Η Alpha Plan Consultants, με πολυετή εμπειρία σε θέματα :

 • Οργάνωσης,
 • Εκπαίδευσης,
 • Επιδοτούμενων Αναπτυξιακών Προγραμμάτων,
 • Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας,
 • Επιλογής και Αξιολόγησης Προσωπικού, κλπ.

εξυπηρετεί σήμερα ένα αξιόλογο και εκτενές πελατολόγιο και θεωρείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες Συμβούλων Επιχειρήσεων στην Ελληνική αγορά με έδρα  στη Θεσσαλονίκη και υποκαταστήματα στην Αθήνα, Λάρισα, Κρήτη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα και Πάτρα

Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 58 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων Συμβούλους με υψηλή Επιστημονική κατάρτιση, μεγάλη Εμπειρία και Επαγγελματική γνώση στο αντικείμενο τους, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των Παρεχόμενων υπηρεσιών της.

 Παρεχόμενες Υπηρεσίες 

 • Υπηρεσίες Οργάνωσης Επιχειρήσεων (Οργάνωση Πωλήσεων, Διοικητική Οργάνωσης, κλπ.)
 • Εξειδικευμένες υπηρεσίες Marketing Consulting και Έρευνας Αγοράς (Πρωτογενής, Δευτερογενής, κλπ.)
 • Μελέτες Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001:2008, ISO 22000 (HACCP), κλπ.]
 • Μελετητικές Υπηρεσίες Επιδοτούμενων Ευρωπαϊκών και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα
 • Ενδοεπιχειρησιακά Προγράμματα Εκπαίδευσης (Management, Marketing, Ανθρωπίνων Πόρων, κλπ.)
 • Επιλογή και Αξιολόγηση Προσωπικού (Έρευνα Υποψηφίων, Αξιολόγηση Υποψηφίων, κλπ.)
 • Μελέτες (Business Plan, Marketing Plan, κλπ.)

Centaur

Centaur_Icon

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Mπαντάς Σωτήρης

Centaur

Η Centaur είναι μια νεοφυής επιχείρηση στον τομέα του Internet of Things (ΙοΤ) και συγκεκριμένα της Αγροτικής Τεχνολογίας (AgTech). Έχοντας εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση από διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, δόθηκε η δυνατότητα στην εταιρία να προβεί στη δημιουργία της Centaur Analytics, Inc. με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ στοχεύοντας έτσι στην παγκόσμια αγορά. Η Centaur είναι μια εταιρία, με γραφεία σε Βόλο, Αθήνα, Τέξας και Καλιφόρνια. Η επιχείρηση έχοντας αρχίσει να δραστηριοποιείται από το 2014, έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή λύση παρακολούθησης και προστασίας της αγροτικής παραγωγής μετά τη συγκομιδή, στη φάση της αποθήκευσης και της μεταφοράς, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Σημαντικό κομμάτι της λύσης είναι οι αισθητήρες που τοποθετούνται μέσα στα σιλό, τα containers και τους αποθηκευτικούς χώρους των αγροτικών προϊόντων. Οι αισθητήρες συλλέγουν συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο δεδομένα για τη θερμοκρασία, την υγρασία και τα επίπεδα αερίων (π.χ. εντομοκτόνων).Τα δεδομένα αυτά μεταδίδονται ασύρματα στην πλατφόρμα που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στο υπολογιστικό νέφος (cloud). Εκεί γίνεται αυτόματα και με αλγόριθμους μηχανικής μάθησης η διάγνωση συνθηκών αλλοίωσης των προϊόντων (υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίας) και έτσι υπάρχει έγκαιρη και αυτόματη επέμβαση. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες που αποθηκεύουν και διακινούν αγροτικά προϊόντα όπως δημητριακά, ρύζι, καπνό, φρούτα κ.ά. Με μεγάλους πελάτες που δραστηριοποιούνται διεθνώς, αυτή τη στιγμή η λύση της Centaur βρίσκεται τουλάχιστον, σε 25 χώρες σε 5 ηπείρους.

CENTIVA SOFTWARE SOLUTIONS

Centiva Logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Nότας Αντώνης

CENTIVA SOFTWARE SOLUTIONS

Η Centiva Software Solutions (Α. Νότας & ΣΙΑ Ο.Ε.) είναι μια ομόρρυθμη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008, εκπροσωπείται από τους κ. Αντώνιο Νότα και Βασίλειο Τσιότρα και δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής.
Στελεχώθηκε από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του software. Μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της με την άψογη εξυπηρέτηση, τις άρτιες υπηρεσίες με διαρκή αναβάθμιση, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη των προϊόντων της. Το πελατολόγιο που προέρχεται από οργανισμούς, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες, αυξάνεται διαρκώς και αποτελεί ενδεικτικό της πορείας της εταιρείας. Η τεχνογνωσία των ανθρώπων μας εμπλουτίζεται καθημερινά με τη διαρκή ενημέρωση στα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Η ανάπτυξη της επιχείρησης αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς της τάξεως του 30% ετησίως, κάτι που βοηθά στη συνεχή επένδυση σε προσωπικό και νέες τεχνολογίες.
Η εταιρεία εξειδικεύεται σε τομείς που αφορούν μεγάλο εύρος εφαρμογών. Με τη χρήση των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη τεχνογνωσία γύρω από το διαδίκτυο και μια πληθώρα εφαρμογών που στηρίζονται σε αυτό.
Μετράμε περισσότερα από 400 έργα, με εξειδίκευση στον τομέα της σχεδίασης και υλοποίησης λογισμικού.
Παρέχονται λύσεις σε εξειδικευμένες εφαρμογές πληροφορικής κατά παραγγελία (custom software), εφαρμογές διασύνδεσης μεταξύ συστημάτων (bridging) αλλά και επικοινωνία με διαφόρων τύπων συσκευές (hardware).
Με υψηλή τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς του λογισμικού, αναπτύσσονται εφαρμογές συμβατές με όλες τις πλατφόρμες, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διαδικτυακό (cloud). Η εμπειρία στη χρήση και το συνδιασμό διαφορετικών τεχνολογιών αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε πρόκληση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει για εμάς η συνεχής υποστήριξη και αναβάθμιση των έργων μας, μιας και το λογισμικό αποτελεί ένα «ζωντανό» οργανισμό με διαρκή εξέλιξη.
Στόχος παραμένει πάντα η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και επιτυγχάνεται με συνεχείς εκπαιδεύσεις και τυποποιημένες διαδικασίες ελέγχου απόδοσης του προσωπικού, του παραγόμενου λογισμικού και των συνεργατών μας.Η Centiva Software Solutions (Α. Νότας & ΣΙΑ Ο.Ε.) είναι μια ομόρρυθμη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008, εκπροσωπείται από τους κ. Αντώνιο Νότα και Βασίλειο Τσιότρα και δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής.
Στελεχώθηκε από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του software. Μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της με την άψογη εξυπηρέτηση, τις άρτιες υπηρεσίες με διαρκή αναβάθμιση, αλλά και τη συνεχή υποστήριξη των προϊόντων της. Το πελατολόγιο που προέρχεται από οργανισμούς, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες, αυξάνεται διαρκώς και αποτελεί ενδεικτικό της πορείας της εταιρείας. Η τεχνογνωσία των ανθρώπων μας εμπλουτίζεται καθημερινά με τη διαρκή ενημέρωση στα θέματα που αφορούν τον κλάδο.
Η ανάπτυξη της επιχείρησης αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς της τάξεως του 30% ετησίως, κάτι που βοηθά στη συνεχή επένδυση σε προσωπικό και νέες τεχνολογίες.
Η εταιρεία εξειδικεύεται σε τομείς που αφορούν μεγάλο εύρος εφαρμογών. Με τη χρήση των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη τεχνογνωσία γύρω από το διαδίκτυο και μια πληθώρα εφαρμογών που στηρίζονται σε αυτό.
Μετράμε περισσότερα από 400 έργα, με εξειδίκευση στον τομέα της σχεδίασης και υλοποίησης λογισμικού.
Παρέχονται λύσεις σε εξειδικευμένες εφαρμογές πληροφορικής κατά παραγγελία (custom software), εφαρμογές διασύνδεσης μεταξύ συστημάτων (bridging) αλλά και επικοινωνία με διαφόρων τύπων συσκευές (hardware).
Με υψηλή τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς του λογισμικού, αναπτύσσονται εφαρμογές συμβατές με όλες τις πλατφόρμες, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε διαδικτυακό (cloud). Η εμπειρία στη χρήση και το συνδιασμό διαφορετικών τεχνολογιών αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε πρόκληση.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει για εμάς η συνεχής υποστήριξη και αναβάθμιση των έργων μας, μιας και το λογισμικό αποτελεί ένα «ζωντανό» οργανισμό με διαρκή εξέλιξη.
Στόχος παραμένει πάντα η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και επιτυγχάνεται με συνεχείς εκπαιδεύσεις και τυποποιημένες διαδικασίες ελέγχου απόδοσης του προσωπικού, του παραγόμενου λογισμικού και των συνεργατών μας.

Cognitive Innovations

Centaur_Icon
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Φώτης Φουκαλάς
Cognitive Innovations

Η Cognitive Innovations (Cogninn) είναι μια ιδιωτική εταιρεία με εμπειρία σε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ένα σύστημα AI δημιουργείται χρησιμοποιώντας αλγόριθμους και αρχιτεκτονικές μηχανικής μάθησης ή βαθιάς μάθησης. Ο κύριος στόχος της εταιρείας μας είναι να αξιοποιήσει τη γνώση σε οποιοδήποτε ψηφιακό σύστημα και πλατφόρμα. H Cogninn στοχεύει σε πολλές διαφορετικές αγορές όπως η βιομηχανία, η γεωργία και η επεξεργασία τροφίμων, οι τηλεπικοινωνίες και το Internet. Το κύριο στοιχείο της δουλειάς μας είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές βαθιάς μάθησης. Μερικές από τις τεχνολογίες μας θεωρούνται τεχνολογίες ομίχλης για υπολογιστές αιχμής, edge AI για το διαδίκτυο πραγμάτων και αυξημένη πραγματικότητα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιώντας βαθιά μάθηση. Η παγκόσμια ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και επιστήμονες.

Ergoplanning ΕΠΕ

Ergoplanning ΕΠΕ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τζιάκας Βασίλειος

Ergoplanning ΕΠΕ

H Ergoplanning ΕΠΕ είναι μια σύγχρονη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που δραστηριοποιείται από το 2001 στον τομέα της ολοκληρωμένης τεχνικοοικονομικής υποστήριξης αγροτικών/βιομηχανικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών. Έχοντας πολυετή εμπειρία και παρουσία στο χώρο της ολοκληρωμένης συμβουλευτικής, η Ergoplanning υποστηρίζει υπηρεσίες σύστασης αγροτικών οργανώσεων, οργάνωση ομάδων παραγωγών και σύνταξη επιχειρησιακών σχεδίων αυτών, υπηρεσίες εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα, κατάρτιση συστημάτων ποιότητας και υποστήριξη της εφαρμογής τους, δημιουργία ιδιωτικών πρωτοκόλλων. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει διαδικασίες αδειοδότησης και νομιμοποίησης διαδικασιών και έργων του πρωτογενή τομέα και του τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων κ.ά.. Η Ergoplanning εκπονεί και υλοποιεί προγράμματα εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων και οργανισμών, αναλαμβάνει την επίβλεψη ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στον τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης έργων. Τέλος, το τμήμα ερευνητικών έργων της εταιρείας παρέχει υπηρεσίες συγγραφής προτάσεων για συμμετοχή σε συνεργατικά και μη, χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα, ενώ η ενεργή συμμετοχή της ίδιας της εταιρείας σε Εθνικά ερευνητικά προγράμματα της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Την τρέχουσα περίοδο, η Ergoplanning συμμετέχει και συντονίζει ερευνητικά συνεργατικά προγράμματα με στόχο την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων στην αγορά, την βελτίωση της ευζωίας των ζώων, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων, κ.α.. Η εταιρεία έχει επενδύσει και βασίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της. Διαθέτει πολυσύνθετη ομάδα επιστημόνων, διαφόρων τομέων και επιστημονικών πεδίων, όπως Μηχανικούς, Γεωπόνους, Περιβαλλοντολόγους, Οικονομολόγους, ειδικούς σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, διαχείρισης αποβλήτων και άλλα, προκειμένου για την άμεση ανταπόκρισή της στις καθημερινές προκλήσεις.

Exandia Παραγωγή Λογισμικου ΙΚΕ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Παπαζίδης Γιώργος

Exandia Παραγωγή Λογισμικου ΙΚΕ

Η Exandia IKE (www.exandia.com) ιδρύθηκε από έμπειρα στελέχη του κλάδου της πληροφορικής με πολυετή εμπειρία και με στόχο την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού και τη παροχή ολοκληρωμένων λύσεων τεχνολογίας και πληροφορικής. Η εμπειρία της εταιρίας καθώς και το εξειδικευμένο προσωπικό εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Παρέχεται υψηλή εξειδίκευση στους τομείς του Artificial Intelligence, Mobile και Web εφαρμογών, Blockchain, Big Data, στους τομείς της Εκπαίδευσης, των Logistics και του Fintech. Το πελατολόγιο της εταιρίας προέρχεται από Ευρώπη και Αμερική με εφαρμογές που καλύπτουν από την ανάπτυξη και υλοποίηση Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων έως τη διαχείριση και τη συντήρηση αυτών.

GS1 Association – Greece

GS1 Association - Greece

O GS1 είναι ουδέτερος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα Διεθνή Πρότυπα για την αποτελεσματική επιχειρηματική επικοινωνία. Το πιο γνωστό πρότυπο είναι το barcode, που χαρακτηρίστηκε από το BBC ως ένα από τα “50 πράγματα που στήριξαν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας”. Τα Διεθνή Πρότυπα GS1 βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια ενώ προσφέρουν διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσω της ιχνηλάτησης προϊόντων και θέσεων, σε φυσικές και ψηφιακές συναλλαγές, σε 25 διαφορετικούς τομείς της αγοράς. Εθνικοί Οργανισμοί-Μέλη σε 115 χώρες, 1.5 εκατομμύριο επιχειρήσεις χρήστες-μέλη του συστήματος GS1 και 6 δισεκατομμύρια συναλλαγές καθημερινά, επιβεβαιώνουν ότι τα Πρότυπα GS1 δημιουργούν την κοινή γλώσσα του επιχειρείν. Για περισσότερες πληροφορίες:  www.gs1.org

Στην Ελλάδα, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας του Διεθνούς Οργανισμού GS1 είναι το μη κερδοσκοπικό σωματείο GS1 Association Greece, που δημιουργήθηκε και διοικείται από επιχειρήσεις-χρήστες του συστήματος GS1, και είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του συστήματος GS1 και την απόδοση GS1 κωδικών barcodes με προθέματα 520 & 521.

Οι έγκυροι GS1 κωδικοί barcodes είναι καταχωρημένοι στο GEPIR, το Παγκόσμιο Μητρώο Κωδικών του GS1, που είναι ανοικτό και προσβάσιμο από οποιονδήποτε χρήστη του internet: www.gepir.org

 

INFOSUPPORT

INFOSUPP_LOGO

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μπουτσούκης Θωμάς

INFOSUPPORT

Από την ίδρυσή της το 1990, με ενεργό πελατολόγιο περίπου 1200 επιχειρήσεων και οργανισμών, και δραστηριοποίηση σε 4 χώρες (Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Τουρκία) και σε πάνω από 40 πόλεις, η INFOSUPPORT αποτελεί μία από τις διαχρονικά ταχύτερες αναπτυσσόμενες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα που παρέχουν λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα ευρύ πελατολόγιο βοηθώντας τους να οικοδομήσουν ισχυρότερες, πιο ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας για τις ανάγκες της δικής τους επιχείρησης.
Η INFOSUPPORT απασχολεί σήμερα περισσότερα από 45 εξειδικευμένα στελέχη, με υψηλό επίπεδο επιστημονικής κατάρτισης και πολύχρονη εμπειρία στην αγορά υπηρεσιών πληροφορικής και στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων (custom made solutions).
Οι συνεργασίες της INFOSUPPORT με κολοσσούς του κλάδου της πληροφορικής όπως με την SAP, Epsilon SingularLogic Α.Ε., TARGIT, MICROSOFT κ.α., έχει αναπτύξει λύσεις λογισμικών που έρχονται να εξυπηρετήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των επιχειρήσεων, όπως λύσεις ERP, CRM σε πληθώρα κλάδων (Καταναλωτικά Προϊόντα, Βιομηχανικός Εξοπλισμός και Συστατικά, Επαγγελματικές Υπηρεσίες, Διαχείριση Παγίων, Λιανική Πώληση, Διανομή Χονδρικού Εμπορίου, κ.α.).
Αφουγκραζόμενη τις τρέχουσες και σύγχρονες ανάγκες του επιχειρείν, αλλά και έχοντας διαχρονική εμπειρία στο σχεδιασμό λύσεων και ανάπτυξη εφαρμογών, η INFOSUPPORT προσφέρει στην αγορά εργασίας καινοτόμες λύσεις.
Ολοκληρωμένες λύσεις που έχουν τη δυνατότητα να ενσωματώνονται σε οποιαδήποτε εφαρμογή ERP, CRM, ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως αυτόνομες λύσεις.
Μία από τις βραβευμένες λύσεις είναι το «mobileworld», που αποτελεί μια μοναδική, ευέλικτη, σουίτα εφαρμογών που προσφέρει μια στιβαρή, ολιστική και ολοκληρωμένη λύση, συνδυάζοντας τα κορυφαία SFA (Sales Force Automation), ExVan, Logistics, Warehouse και Supply Chain Management, για τις πιο απαιτητικές και καινοτόμες επιχειρήσεις.
Το «mobileworld» είναι η τεχνολογική αναβάθμιση που υλοποιεί την ανάπτυξη νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών που οδηγούν στην βελτίωση των εφαρμοζόμενων διαδικασιών εκ μέρους όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας και συνδράμει στη βελτιστοποίηση του ελέγχου της μεταφοράς και αποθήκευσης διακινούμενων προϊόντων.
Βασικές αξίες, όπως η ακεραιότητα, η ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, το αίσθημα ευθύνης, η ομαδικότητα και το πάθος για την καινοτομία, είναι χαρακτηριστικά που αποτελούν αρωγή στις συνεργασίες μας.

IRI

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Σίμος Τριανταφυλλάκης
Βαγγέλης Φώσκολος
IRI

Η IRI μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες στα δεδομένα μεγάλης κλίμακας, συνδυάζει διαφορετικά set δεδομένων (αγοραστικά, ΜΜΕ, κοινωνικά, καταγραφής προωθητικών ενεργειών, πιστότητας), βοηθώντας τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών, των μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων καθώς και της λιανικής και των ΜΜΕ να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Συνδυάζει αυτά τα δεδομένα με αναλυτικά μοντέλα πρόβλεψης ώστε να μπορέσει να προσφέρει βαθύτερη γνώση στον πελάτη και να τα ενσωματώσει στην τεχνολογικά-αναπτυγμένη, οπτικοποιημένη, υπολογιστικού νέφους πλατφόρμα της, την IRI Liquid Data®. Με εργαλεία όπως η ανάλυση του κωδικολόγιου της τιμολογιακής και προωθητικής πολιτικής, η IRI επικουρεί τις επιχειρήσεις στην προσαρμογή των επικοινωνιακών στρατηγικών στα ΜΜΕ σε πιθανούς καταναλωτές/αγοραστές. Επίσης παρέχει βοήθεια στο σχεδιασμό ενός νέου προϊόντος, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη αξιοποίηση των δεδομένων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Έχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της περισσότερους από 220 έμπειρους επιστήμονες, προγραμματιστές και συμβούλους της ACE, αναλύει πάνω από 20 τρισεκατομμύρια δεδομένα και 1,5 εκατομμύρια προϊόντα ενώ αξιολογεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια εμπορικές δραστηριότητες καθώς και περισσότερα από 52 δισεκατομμύρια δολάρια εμπορικών επενδύσεων.

KPMG Σύμβουλοι

kpmg

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μπαρτζώκης Αναστάσιος

KPMG Σύμβουλοι

H πολυετής και εκτεταμένη εμπειρία της KPMG, ως μέλος ενός διεθνούς δικτύου εταιρειών παροχής υπηρεσιών, καταδεικνύει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εντοπίζονται σε τρεις κυρίως τομείς – την ανάπτυξη, την απόδοση και τη διακυβέρνηση. Το τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG συνδυάζει αφενός τις γνώσεις και τις δεξιότητες ειδικών από όλο τον κόσμο και αφετέρου τεχνικές, εργαλεία και βαθιά γνώση της αγοράς προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει αντικειμενικές και αξιόπιστες συμβουλές που βοηθούν τους οργανισμούς να διατηρήσουν και να μεγιστοποιήσουν την αξία τους. Ανεξάρτητα εάν ο στόχος είναι η εξαγορά μίας επιχείρησης, η άντληση χρηματοδότησης ή η βελτίωση της λειτουργικής ή χρηματοοικονομικής απόδοσης, η ομάδα εξειδικευμένων και έμπειρων συμβούλων που διαθέτει η KPMG μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή διεθνώς αναγνωρισμένων και πετυχημένων πρακτικών και στρατηγικών ανάπτυξης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή οικονομική διαχείριση και η αποτελεσματική λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Οι σύμβουλοι της KPMG βασιζόμενοι στην εμπειρία τους από σχετικά έργα, γνωρίζοντας καλά την ελληνική πραγματικότητα και έχοντας πρόσβαση στην ευρεία γνώση του διεθνούς δικτύου της εταιρείας, μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες μας για τη βέλτιστη στρατηγική τοποθέτηση, την βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους και την αξιοποίηση ανθρώπινων και υλικών πόρων. Καλή διακυβέρνηση σημαίνει διαχείριση των κινδύνων, δημιουργία αποτελεσματικών συστημάτων εσωτερικού ελέγχου και επικοινωνία της υγιούς κατάστασης του οργανισμού προς τις κεφαλαιαγορές. Σημαίνει επίσης, πρόληψη της απάτης, διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και αποκόμιση αξίας από τη διαδικασία κανονιστικής συμμόρφωσης. Παρέχοντας υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων στους πελάτες μας, μετατρέπουμε τους κινδύνους σε πλεονεκτήματα.

MACC

Centiva Logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:

Μιχάλης Καθαράκης

Mediterranean Agrofood Competence Center Private Company

H Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής – Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» («Mediterranean Agrofood Competence Center Private Company») και το διακριτικό τίτλο «ΜΚΙ Αγροδιατροφής», («Medit Agrofood Competence Center MACC», αποτελεί εταιρεία έντασης γνώσης και αποτελεί ένα καινοτόμο οργανισμό που θα παρέχει υποστήριξη σε όλη την αλυσίδα αξίας και έχει στόχο να συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού και του ευρωπαϊκού τομέα της αγροδιατροφής μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων τεχνολογιών και σχετικών υπηρεσιών υποστήριξης και πιστοποίησης. Επίσης η εταιρεία θα συμβάλλει στην ενθάρρυνση της δημιουργίας και της ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Κρήτη αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα στον τομέα της αγροδιατροφής, για την εφαρμογή καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων και την εκμετάλλευση της γνώσης που παράγεται σε ερευνητικά εργαστήρια, τεχνολογικούς φορείς καθώς και σε παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από άτομα υψηλού επιπέδου τεχνικής και επιστημονικής εκπαίδευσης, με συνδρομή εμπειρογνωμόνων στην επιχειρηματική λειτουργία, παραγωγικών μονάδων και ιδιωτικών χρηματοδοτικών Οργανισμών. Στο σκοπό της επιχείρησης συγκαταλέγονται μεταξύ των άλλων και
• Ο εντοπισμός αναγκών, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για τις επιχειρήσεις ή για ομάδες επιχειρήσεων.
• Η εμπορική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και της γνώσης που παράγεται από μέλη ΔΕΠ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), όπως ορίζονται στον ν. 4485/2017 (Α’ 114), από μέλη ακαδημαϊκού προσωπικού με
• ερευνητική δραστηριότητα των ΑΕΙ, όπως ορίζονται στον ν. 4009/2011 (Α’ 195), καθώς και από ερευνητές κάθε βαθμίδας και από ερευνητικό προσωπικό Ερευνητικών Κέντρων, όπως ορίζονται στον ν. 4310/2014 (Α’ 258).
• Η Διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εκθέσεων και επισκέψεων για την προώθηση και υποστήριξη των επιχειρήσεων της αγροδιατροφής.
• Ο συντονισμός δραστηριοτήτων δικτύωσης και οργάνωση επιχειρήσεων για τη δημιουργία επιχειρηματικών clusters καινοτομίας.
• Η συμμετοχή, η διεξαγωγή και ο συντονισμός επιχορηγούμενων εθνικών και ευρωπαϊκών δράσεων καινοτομίας.

ΜΙΚ3 ΑΕ

logo_tuev_hellas
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Νικόλαος Κωνσταντίνου
ΜΙΚ3 ΑΕ

Η ΜΙΚ3 AE ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 στη Θεσσαλονίκη, από τους Κωνσταντίνο Κεφαλά, Γιάννη Σηφάκη και Χρήστο Κεφαλά, με αντικείμενο την παροχή αξιόπιστων λύσεων πληροφορικής, βασισμένων στις νέες τεχνολογίες. Από το 2004, διαθέτει μόνιμη παρουσία στην Αθήνα με στόχο την πλήρη κάλυψη όλου του Ελλαδικού χώρου. Το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της ΜΙΚ3 ΑΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στην έρευνα, σχεδίαση και υλοποίηση συστημάτων πληροφορικής. Χρησιμοποιώντας state-of-the-art τεχνολογία, σχεδιάζει και αναπτύσσει λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών.

Στην ΜΙΚ3 ΑΕ διαθέτουμε περισσότερες από 30.000 ανθρωποημέρες εμπειρίας σε υλοποιήσεις λύσεων λογισμικού στις μεγαλύτερες Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. · Είμαστε προμηθευτές συστημάτων ΙΒΜ σε μεγάλες Ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. · Στην ΜΙΚ3 ΑΕ οι άνθρωποί μας διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία στην υλοποίηση σύνθετων έργων πληροφορικής. Έχουν βαθιά γνώση των πρακτικών και των αναγκών των Ελληνικών επιχειρήσεων και μεγάλη τεχνογνωσία σε κάθετες αγορές.
MIK3 Application Software Products:
• ¨Milk Control Management (MCM)
• ¨SalesForce Organizer (SF.O)
• ¨Copyright Management System (Cr.MS)
• ¨Personnel Budget Information System (PBIS)
Επικοινωνία: Δ/νση : Αντώνη Τρίτση 21, Πυλαία – Θεσσαλονίκη, 57 001 Τηλ: 2310 804850 mail Υπ. Επικοινωνίας: info@mik3.gr

MODUS DCS

Centiva Logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:

Καλύβας Αθανάσιος , Ειρήνη Δραμουντάνη

MODUS DCS

Η MODUS DCS, είναι ο Leader της αγοράς στη διαδραστική ιχνηλασιμότητα προϊόντων του ελληνικού λιανεμπορίου στην Ελλάδα και η πρώτη εταιρία που σχεδίασε και εξακολουθεί να σχεδιάζει πρωτόκολλα καθετοποιημένης προδιαγραφής για επιχειρήσεις του εγχώριου λιανεμπορίου.

Είναι, επίσης, η μοναδική εταιρία που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα αυτά με τη συνδυασμένη χρήση υψηλής τεχνογνωσίας, εμπειρίας, νέων τεχνολογιών, του internet και των καινοτόμων πολυβραβευμένων (2013, 2014, 2015, 2016) λογισμικών προγραμμάτων που σχεδίασε, ανέπτυξε και διαθέτει στην αγορά (e-cert – Certus analysis – In cert).

Ως επιχείρηση, από την πρώτη μέρα της ίδρυσης έως σήμερα, εξακολουθεί να καινοτομεί, να σχεδιάζει νέα πρωτοπόρα έργα και να συμμετέχει στο στρατηγικό σχεδιασμό των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Η μακρόχρονη εμπειρία της, η τεχνογνωσία της και οι διακρίσεις που κατέκτησε στην 11χρονη διαδρομή της, παρέχουν όλες τις εγγυήσεις για το απόλυτο θετικό αποτέλεσμα στα έργα που αναλαμβάνει.

Σήμερα είναι στρατηγικός συνεργάτης των εταιριών METRO AEBE, MY MARKET, και ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.) ενώ μέσω του e-cert υποστηρίζει από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα παρέχει καθημερινά απόλυτη ιχνηλασημότητα στα προϊόντων μαναβικής που διακινούν από τα καταστήματά τους.

PlanO2

Centiva Logo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τσεκερίδης Βασίλης

PlanO2

Η εταιρεία planO2 Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο planO2 IKE, αποτελεί υφιστάμενη επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται από το 2014 στη Θεσσαλονίκη παρέχοντας σημαντικό εύρος υπηρεσιών. 

Η planO2 Consulting παρέχει ένα υψηλά διαφοροποιημένο σύνολο υπηρεσιών, όπως ο προγραμματισμός και η υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών σε διάφορους θεματικούς τομείς. Βασικός τομέας δράσης της εταιρείας είναι ο επιχειρηματικός σχεδιασμός με την ανάπτυξη μοντέλων επιχειρηματικής ανάπτυξης, τη διερεύνηση της αγοράς και την τοποθέτηση καινοτομίας (innovation positioning) στην αγορά.

Στο βιογραφικό της έχει το σχεδιασμό, την παρακολούθηση και τη διοίκηση άνω των πενήντα επιχειρηματικών σχεδίων σε όλο το φάσμα της οικονομίας για επιχειρηματικές οντότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιπλέον, διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων για σημαντικούς θεσμικούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Υπουργεία, και δημόσιους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά έργα (Η2020, Prima, Ερευνώ- Καινοτομώ- Δημιουργώ). Επιπλέον, εφαρμόζει διεθνή συστήματα ποιότητας για τα οποία έχει πιστοποιηθεί από διαπιστευμένους φορείς (ISO 9001, ISO 14000, ΕΛΟΤ 1435).

Η εταιρεία από την ίδρυσή της ως σήμερα παρουσιάζει εξαιρετικά σημαντική ανάπτυξη με οικονομικά στοιχεία που το 2019 ξεπέρασαν το 0,5Μ. Κατά την ανάπτυξη της επικεντρώθηκε σε τρεις κύριους τομείς:

(1) Υπηρεσίες διοίκησης, συντονισμού, ελέγχου και αξιολόγησης στο πλαίσιο εθνικών και ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων με ισχυρή εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα,

(2) Συμβουλευτικές υπηρεσίες στρατηγικού, επιχειρηματικού και χρηματοοικονομικού σχεδιασμού καθώς επίσης και ανάπτυξη business models και αξιοποίηση & διαχείρισης καινοτομίας και

(3) Σχεδιασμός επιχειρησιακού μάρκετινγκ συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης και υποστήριξης εξειδικευμένων δράσεων επικοινωνίας, διάδοσης και εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένων έργων H2020.

Η planO2 υιοθετεί έναν ευέλικτο και καινοτόμο τρόπο διαχείρισης, υποστηρίζοντας την ικανότητα των πελατών της μέσω μιας συνεχούς διαδικασίας ανάπτυξης. Στα 7 έτη λειτουργίας της έχει υλοποιήσει επιτυχώς πληθώρα έργων επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης εθνικών και συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία έργων. Συγκεκριμένα, έχει υλοποιήσει επιτυχώς άνω των εξήντα (60) έργων επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης επιχειρήσεων και φορέων επιχειρηματικότητας για την υλοποίηση έργων στα πλαίσια της Επιχειρηματικότητά, ανταγωνιστικότητας κτλ.

Τα τελευταία δύο έτη, η εταιρεία άρχισε την δραστηριοποίησή της σε νέους τομείς αναπτύσσοντας νέες συνεργασίες. Βασικός τομέας ανάπτυξης είναι η πληροφορική με την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών. Τους επόμενους μήνες εισάγεται στην αγορά η εφαρμογή Tripmaker (Ανάπτυξη εξατομικευμένων τουριστικών διαδρομών» η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Ερευνώ- Δημιουργώ- Καινοτομώ» έχοντας ήδη συμβάσεις με φορείς τουριστικής ανάπτυξης.

Q Lab

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Θεμιστοκλής Σφέτσας

Q Lab

Το εργαστήριο Qlab Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2012 από μια ομάδα έμπειρων και καταξιωμένων επιστημόνων με στόχο την στήριξη και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις του αγροτο-διατροφικού και βιο-ενεργειακού κλάδου. Σκοπός της Qlab είναι η παροχή υπηρεσιών εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης, συμβουλευτικών υπηρεσιών και η κάλυψη των αναγκών της αγοράς στον τομέα των δοκιμών και του ποιοτικού ελέγχου στις επιχειρήσεις τροφίμων, ζωοτροφών, νερού-αποβλήτων αλλά και στον ευαίσθητο αγροτικό χώρο, σε όλο το φάσμα της γεωργίας και κυρίως στους τομείς της βιολογικής γεωργίας και της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών, παρέχοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές για την βελτιστοποίηση των καλλιεργειών. Εκτός από την κάλυψη των αναγκών της αγοράς στον τομέα των δοκιμών και του ποιοτικού ελέγχου, έχει συσταθεί τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης το οποίο αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτοτύπων και πιλοτικών κατασκευών. Επίσης παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από τον σχεδιασμό μέχρι την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη των έργων ενώ παράλληλα υιοθετούνται νέες τεχνολογίες σχεδιασμού πρωτοτύπων και μακετών όπως το 3D-printing. Τέλος, ένας ακόμα τομέας που δραστηριοποιείται η Qlab είναι η διάθεση εξειδικευμένων αντιδραστηρίων, προϊόντων και οργάνων-εξοπλισμού του επιστημονικού και του βιομηχανικού τομέα.

SOFTWEB – ADAPTIVE I.T. SOLUTIONS

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Ασημακόπουλος Αλέξανδρος
Τεχνικός Διευθυντής
SOFTWEB – ADAPTIVE I.T. SOLUTIONS

Η Softweb, ηγέτης στον κλάδο των νέων τεχνολογιών, εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web και Mobile λογισμικών με σημαντικές απαιτήσεις σε επίπεδο λειτουργιών και διασυνδέσεων με τρίτα συστήματα (ERP, CRM, WMS, CSM κ.ά.). Η εταιρεία μετράει στο πελατολόγιο της περισσότερους από 750 πελάτες και 14 χρόνια εμπειρίας. Σήμερα, η γκάμα των λύσεων της περιλαμβάνει 11 προϊόντα που στόχο τους έχουν την βελτιστοποίηση των διαδικασιών των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως πεδίου δραστηριότητας και κλάδου αγοράς (B2C, B2B, Field Market, Logistics, Customer Services Management κ.ά.).
Η ναυαρχίδα της εταιρείας Softweb Business Suite, αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική λύση που βασίζεται σε state of the art τεχνολογίες με Omnichannel πρακτική. Με την αξιοποίηση της Softweb Business Suite, εξασφαλίζεται η ενιαία ψηφιοποίηση των απαραίτητων ροών εργασιών σε όλα τα διαθέσιμα κανάλια, Web και Mobile (iOS & Android). Η Σουίτα επιτρέπει την καθημερινή αλληλεπίδραση της εταιρείας με το οικοσύστημά της με έναν ψηφιακό, απλουστευμένο και απολύτως δομημένο τρόπο, καλύπτοντας όλο το φάσμα των λειτουργιών της επιχείρησης: Kύκλωμα Πωλήσεων, Marketing / Ενημέρωση, BI Intelligence & Reporting, Logistics & Tailormade Workflows. Επίσης, ελαχιστοποιούνται τα λάθη, μειώνονται οι χρόνοι και τα κόστη διαχείρισης, αυξάνεται στο μέγιστο η πιστότητα των πελατών και ενισχύονται οι πωλήσεις.

TUV Ελλάς (TUV Nord)

logo_tuev_hellas

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Kράβας Γιώργος

TUV Ελλάς (TUV Nord)

H TÜV HELLAS, είναι Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποιήσεων & Επιθεωρήσεων, μέλος του Γερμανικού Οργανισμού TÜVNORD, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 7.000 εξειδικευμένους τεχνικούς και επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω θυγατρικών εταιρειών. Σκοπός της είναι η παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών επιθεώρησης-πιστοποίησης σε τομείς της τεχνολογίας, της ποιότητας, της ασφάλειας, της ενέργειας και του περιβάλλοντος. H TÜV HELLAS έχει κατορθώσει στα 30 χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, να αποκτήσει ηγετική θέση στο χώρο των επιθεωρήσεων-πιστοποιήσεων. Έχει συνδέσει την παρουσία της με τα μεγαλύτερα έργα υποδομής της χώρας όπως: δίκτυα φυσικού αερίου, “ολυμπιακά” / κτιριακά έργα, (Ολυμπιακό Χωριό, ΟΑΚΑ – Calatrava I και II, Ολυμπιακό Κλειστό), οδικοί άξονες, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος κ.α.. Συγχρόνως, παρέχει υπηρεσίες σε ολόκληρο το φάσμα των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, που αποτελούν τη βάση του παραγωγικού ιστού της χώρας, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις της, στη βελτίωση της ποιότητας, της ασφάλειας και κατά συνέπεια της ανταγωνιστικότητας των πελατών της. Με κατάλληλα εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό, καθώς και με συνεργασίες στρατηγικής σημασίας, παρέχει υπηρεσίες διαπιστευμένες είτε από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης της Ελλάδας (ΕΣΥΔ) ή άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (όπως DAR, TGA, UKAS, BELCERT), καλύπτοντας τις πιστοποιήσεις της με έγκριτες διαπιστεύσεις. Η TÜV HELLAS είναι κοινοποιημένος στην Ευρωπαϊκή Ένωση φορέας σχετικά με τη σήμανση CE και έχει επίσης αναγνωρισθεί ως επίσημος φορέας ελέγχου από τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων για επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις σε τομείς όπως ανελκυστήρες, ανυψωτικά και τεχνικά έργα.

VIDAVO A.E

vidavo

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Νίκος Γραμμένος

VIDAVO A.E

Η Vidavo αναπτύσσει και παρέχει ολοκληρωμένες καινοτόμες λύσεις ψηφιακής υγείας από το 2002, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Μετά το ίδρυμα Vodafone, το Ιατρικό Αθηνών, δημόσια νοσοκομεία και αρκετές Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να πρωτοπορούν χρησιμοποιώντας εφαρμογές ψηφιακής υγείας της Vidavo, ακολούθησαν συνεργασίες σε Αλβανία, Ρουμανία, Κύπρο, Βέλγιο, Ιταλία και Ισπανία με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν την εξαιρετική αποτελεσματικότητα των εφαρμογών αυτών με πιο πρόσφατο παράδειγμα την νέα πλατφόρμα για την ενσυνειδητότητα της υγείας η οποία ήδη αξιοποιείται σε Ολλανδία, Σουηδία, Ιταλία και Κροατία.

Μια από τις συναρπαστικές εφαρμογές της Vidavo, είναι η VidaMe. H VidaMe είναι ένας υπέροχος βοηθός για την ατομική υγεία και τη ψυχική και σωματική ευεξία. Ένας καθημερινός ηλεκτρονικός φίλος αλλά και ιατρικός σύμβουλος ο οποίος μας καθοδηγεί βήμα-βήμα ελέγχοντας τη διατροφή μας, την εκγύμναση μας ενώ έχει τη δυνατότητα να συνδυάζει όλα αυτά με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεών μας. Η Vidame αποτελεί τον ηλεκτρονικό σύμβουλο διατροφής ο οποίος μας βοηθά να πετύχουμε τους διατροφικούς μας στόχους σε συνεργασία με το διατροφολόγο μας, παράγοντας αυτοματοποιημένα μενού και συνταγές. Η Vida24© αποτελεί μία ηλεκτρονική εφαρμογή διατροφής που έχει πιστοποιηθεί με CE0653 Κλάση IIa ως ιατροτεχνολογικό προϊόν, ενώ εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του GPDR.

VIRTUAL REALITY BUSINESS

vidavo
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Λινάρδάος Βασίλης
VIRTUAL REALITY BUSINESS

Η VRB ΙΚΕ έχει σαν αντικείμενο την εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και την ενσωμάτωση της σε έντυπο υλικό. Έχει συνεργασίες τόσο με ΟΤΑ (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Δήμος Ανωγείων) όσο κ με μεγάλες επιχειρήσεις.

ΔΙΦΟΠ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γκλεζάκου Αθηνά

ΔΙΦΟΠ

Ο Διεπιμελητηριακός Φορέας Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ) αποτελεί πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και ιδρύθηκε αποκλειστικά για να παρέχει διαπιστευμένες κατά το ISO 17024 υπηρεσίες πιστοποίησης προσώπων και να καλύψει σύγχρονες ανάγκες στο πλαίσιο της Διά Βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, παρέχοντας πιστοποιήσεις διεθνούς αναγνώρισης. Βασικός στόχος μας είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες. Μάλιστα η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με τα επιμελητήρια μέλη της παρέχει αυτήν ακριβώς τη θεσμική αναγνώριση και διασφάλιση που ανταποκρίνεται στην αγορά, την εθνική οικονομία και τις κατά τόπους επαγγελματικές ανάγκες. Βασικό μέσο για την επιτυχία των στόχων μας είναι η διάδοση και ενίσχυση της γνώσης και κατανόησης σχετικά με την αναγκαιότητα και την αξία της πιστοποίησης προσώπων ως προς τα επαγγελματικά τους προσόντα.

ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

logo_tuev_hellas
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κατερίνα Φαράντου
ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. H Costa Navarino αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες. Ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ ελέγχει την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια ενός ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαχειρίζεται η Hilton και λειτουργεί υπό την επωνυμία Hilton Αθηνών.

ΕΦΟΔΙΑ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Agromet IKE

Agromet

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Ζαμίδης Αριστόδημος

Agromet IKE

Η εταιρεία AGROMET IKE είναι πάροχος γεωργικού εξοπλισμού και αγροτικών υπηρεσιών. Κάποια από τα προϊόντα που προσφέρει, συνοδευόμενα από την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη, κατασκευάζονται από τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής εξοπλισμού γεωργίας ακριβείας, την εταιρεία Trimble. Η εταιρεία Trimble αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στα συστήματα γεωργίας ακριβείας παγκοσμίως. Με παρουσία στην ελληνική αγορά από τη δεκαετία του 90, προϊόντα της όπως συστήματα GPS, αυτόματης πλοήγησης, αυτοματοποίησης αγροτικών μηχανημάτων και συστήματα διαχείρισης υδάτων έχουν βοηθήσει χιλιάδες Έλληνες αγρότες να βελτιώσουν την αποδοτικότητα των αγροτικών τους εργασιών και να υιοθετήσουν τις πρακτικές της γεωργίας ακριβείας. Επίσης, η Agromet IKE, παρέχει στους αγρότες και τους αγρο-μετεωρολογικούς σταθμούς της εταιρείας Pessl Instruments, η οποία διαθέτει πάνω από 50.000 σταθμούς σε λειτουργία, που φέρουν περισσότερους από 280.000 αισθητήρες. Επιπροσθέτως, διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων που σχετίζονται με την έξυπνη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, ενώ παρέχει και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη. Παρότι η ΑGROMET IKE είναι μία νεοσύστατη εταιρεία, τα μέλη αυτής έχουν μακρόχρονη εμπειρία στον αγροτικό χώρο. Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου (Trimble, Pessl Insruments, MC Elettronica, EFOS, Draminski) , τις οποίες αντιπροσωπεύει στον Ελληνικό χώρο η AGROMET, γίνεται κατανοητό ότι η δράση της στον αγροδιατροφικό χώρο είναι ήδη σημαντική.

BASF Ελλάς

BASF 2
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Γούναρης Βασίλειος, 
Θεοδωρακοπούλου Μαρία
BASF Ελλάς

Η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ είναι η θυγατρική του ομίλου BASF στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2009, μετά από τη συγχώνευση της BASF Agro Ελλάς ΑΒΕΕ με τη BASF Χημικά Κατασκευών Α.Ε.. Για την BASF η αποτελεσματική και αποδοτική έρευνα και ανάπτυξη αποτελούν προϋπόθεση για την καινοτομία, καθώς επίσης και έναν ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Η BASF προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις καθώς και υψηλή τεχνογνωσία στο γεωργικό, βιομηχανικό και χημικό κλάδο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής. “Στη BASF, δημιουργούμε χημεία για ένα βιώσιμο μέλλον. Συνδυάζουμε την οικονομική επιτυχία με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευθύνη. Η γκάμα των προϊόντων μας διαρθρώνεται σε έξι τομείς: χημικά, υλικά, βιομηχανικές λύσεις, τεχνολογίες επιφάνειας, διατροφή και φροντίδα, και γεωπονικές λύσεις.”

Green Projects

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τσότσολας Νικόλαος

Green Projects

Η Green Projects AE ιδρύθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στον τομέα των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου των πραγμάτων, αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα, συστήματα και ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού που απευθύνονται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Από το 2013 η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη πλατφορμών λογισμικού και εφαρμογών διαδικτύου στον τομέα της αγροδιατροφής. Ήδη βρίσκεται στην πιλοτική δοκιμή των παρακάτω δύο ηλεκτρονικών πλατφορμών: ∙ GP Core-IoT: Σύστημα τηλεμετρίας ανοιχτής αρχιτεκτονικής για χρήση στη γεωργία ακριβείας που υποστηρίζει τη διαχείριση των δεδομένων (cloud), την προβολή της πληροφορίας, την παραγωγή αναφορών, την αποστολή ειδοποιήσεων και την υποστήριξη αποφάσεων. ∙ Kalaθos: Β2Β πλατφόρμα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά με υποστήριξη πλήρους ιχνηλασιμότητας. Ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησης της έκδοσης της πλατφόρμας που θα υποστηρίζει προϊόντα ζωικής παραγωγής. Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία έκδοσης που θα βασίζεται σε blockchain τεχνολογίες. Οι πιλοτικές δοκιμές των δύο παραπάνω πλατφορμών υλοποιούνται σε ευρεία κλίμακα στην Ελλάδα και σε 6 χώρες του εξωτερικού (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Τυνησία και Ιορδανία). Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη συσκευών διαδικτύου των πραγμάτων (gateways, αισθητήρες), καθώς και στη μελέτη και εγκατάσταση ολοκληρωμένων λύσεων διαδικτύου των πραγμάτων σε αγροτικές μονάδες και σε μονάδες τυποποίησης. Στα πλαίσια δράσεων και Ε&Α η εταιρεία συνεργάζεται με πλήθος πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ε.Β.Υ.Π.

evyp_logo_gr
Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Αίνη Μιχαηλίδου
Ε.Β.Υ.Π.

Η Ε.Β.Υ.Π. Ε.Ε. θυγατρική της ΕΒΙΕ Α. Μιχαηλίδης Α.Ε. είναι μια από τις λίγες Ευρωπαϊκές εταιρείες και η μοναδική Ελληνική που δραστηριοποιείται στην παραγωγή αμινοξέων φυτικής προέλευσης για γεωργική χρήση. Η μονάδα της ΕΒΥΠ είναι εγκατεστημένη στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης και διαθέτει ISO 9001:2000 και ISO 14001:2004.
Η ΕΒΥΠ, πρωτοπόρος στον τομέα των τροφικών εντομοελκυστικών και των υδρολυμένων πρωτεϊνών, επέκτεινε το 2008 το ερευνητικό της πρόγραμμα, με κορμό την R&D ομάδα της και συνεργάτες την Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. και ανεξάρτητους ερευνητές, στον αναπτυσσόμενο τομέα των αμινοξέων φυτικής προέλευσης για γεωργική χρήση. Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος ήρθε το 2013 με την απόκτηση Ευρωπαϊκής Πατέντας και εισαγωγή στην αγορά του καινοτόμου σκευάσματος αμινοξέων φυτικής προέλευσης, βιοενεργοποιητή πλούσιου σε ελεύθερα L-αμινοξέα “Amino 16”. Η εφαρμογή του “Amino 16” δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πλείστες όσες καλλιέργειες. Τον Οκτώβριο του 2018 στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο OLIVEBIOTEQ στην Σεβίλλη η μελέτη του Ινστιτούτου Χανίων Ελαίας, Αμπέλου και Υποτροπικών φυτών (ΕΘΙΑΓΕ), στην θεματική ενότητα “Λίπανση της Ελιάς” και θέμα “Διάκριση για την ευεργετική επίδραση του Amino 16 στην καλλιέργεια της ελιάς”, απέσπασε το 1ο βραβείο.
Η ΕΒΥΠ διαθέτει τμήμα πωλήσεων με έμπειρους γεωπόνους σε όλη την Ελλάδα, τμήμα εξαγωγών και marketing, συμμετέχει σε εκθέσεις του τομέα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συνεχίζει αδιαλείπτως με την R&D ομάδα της την έρευνα για νέα καινοτόμα προϊόντα .
Το “Amino 16” είναι ο “market leader” των αμινοξέων φυτικής προέλευσης στην Ελλάδα.
Στα χρόνια 2014 – 2020 η εταιρεία τοποθέτησε 6 νέα καινοτόμα προϊόντα στην αγορά, με βάση το “Amino 16” και συνδυασμούς Ιχνοστοιχείων και μακροστοιχείων. Επίσης πρόσθεσε στον κατάλογο των προϊόντων της την σειρά “Θρέψις” αποτελούμενη από Υδατοδιαλυτά λιπάσματα και υγρά ειδικά σκευάσματα, υψηλών προδιαγραφών.
Στην ίδια περίοδο σύνηψε συμφωνίες σε Ιταλία, Δανία, Τουρκία, Σερβία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, όπου και εξάγει προϊόντα της. Το 2018 υπέγραψε συμφωνίες αντιπροσώπευσης στην Γερμανία και Ρουμανία.
Η ερευνητική ομάδα της ΕΒΥΠ πάντα σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και ανεξάρτητους ερευνητές εργάζεται πυρετωδώς για την τοποθέτηση στην διεθνή αγορά νέων καινοτόμων προϊόντων, με Ευρωπαϊκή Πατέντα.
Η ΕΒΥΠ σήμερα εξάγει το 35% της παραγωγής της και ατενίζει, το μέλλον με αισιοδοξία.
Δέσμευση της ΕΒΥΠ είναι “Η συνεχής έρευνα για ανάπτυξη εξειδικευμένων, αποτελεσματικών, επικερδών, οικονομικών, ασφαλών για τον αγρότη, τον καταναλωτή και το περιβάλλον προϊόντων για Αειφόρο Γεωργία.”

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Βλάχος Δημήτριος, Γούναρης Αναστάσιος

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

Το Εργαστήριο Στατιστικής & Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνεισφέρει στο συνεργατικό σχηματισμό καινοτομίας με την απαραίτητη έρευνα, ανάπτυξη και εφαρμογή της υψηλού επιπέδου επιστημονικής γνώσης που διαθέτει στους τομείς των logistics και της διαχείρισης εφοδιαστικών αλυσίδων αγροτικών προϊόντων καθώς και στην αξιοποίηση έξυπνων τεχνολογιών (π.χ. πλοήγηση οχημάτων, συλλογή και επεξεργασία δεδομένων αισθητήρων) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές γεωργίας ακριβείας. Η σωστή αξιοποίηση των παραπάνω, την οποία εγγυάται η εμπειρία του Εργαστηρίου, προσφέρει προστιθέμενη αξία στην αλυσίδα αξίας του προϊόντος. Παράλληλα, το Εργαστήριο έχει αναπτύξει εφαρμογές blockchain με την αξιοποίηση του Hyperledger Fabric της IBΜ. Τα μέλη του εργαστηρίου τα οποία θα αποτελέσουν την ομάδα έργου, είναι άρτια εκπαιδευμένα στα θέματα διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας και δη αγροδιατροφικών προϊόντων, με πλούσιο ερευνητικό έργο στον τομέα καθώς και σημαντική εξειδίκευση σε θέματα ψηφιακών εφοδιαστικών αλυσίδων και ευφυών τεχνολογιών.

Διεθνές Πανεπιστημίο της Ελλάδος

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Μπεχτσής Δημήτριος

Διεθνές Πανεπιστημίο της Ελλάδος

Η ομάδα έργου ανήκει στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης (ΜΠΔ) (πρώην Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού Τ.Ε.) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) που έχει ως αποστολή την παροχή εξειδικευμένης γνώσης αναφορικά με το “οριζόντιο” πεδίο των εφαρμογών πληροφορικής και αυτοματισμού στον τομέα της μεταποίησης, των κατασκευών και υπηρεσιών. Διαθέτει επιστημονικό προσωπικό εικοσιπέντε μελών υψηλού επιπέδου και ένα εξαιρετικό επίπεδο απορρόφησης των αποφοίτων του από τη βιομηχανία. Παράλληλα, δραστηριοποιείται ενεργά αναφορικά με τη συνεργασία με παραγωγικούς φορείς κυρίως της Βορείου Ελλάδος, αναπτύσσοντας λύσεις σε θέματα των παραγωγικών διαδικασιών, της ενεργειακής κατανάλωσης και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου. Ενδεικτικές περιοχές έρευνας καλύπτουν το χώρο της (βιομηχανικής) πληροφορικής, της ανάπτυξης αισθητήρων, της ρομποτικής, των συστημάτων ελέγχου, καταγραφής και επιτήρησης, της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α.. Ενδεικτικά ερευνητικά προγράμματα αποτελούν: ∙ η μελέτη και η κατασκευή πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος ηλεκτροφόρησης ∙ η μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης φωτοβολταϊκού πάρκου σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ∙ η δημιουργία έξυπνων εφαρμογών εξοικονόμησης ενέργειας υιοθετώντας και μαθαίνοντας μέσα από την ανθρώπινη συμπεριφορά Τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα και έργα εστιάζονται στην εφαρμογή τεχνολογιών πληροφορικής και διαδικτύου των πραγμάτων στις επιχειρήσεις, στη βιομηχανία και στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Κουδουμάς Εμμανουήλ

Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), ένα από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αποτελεί φυσική συνέχεια του ΤΕΙ Κρήτης και προσφέρει ποιοτικές προπτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στις Επιστήμες Υγείας, Διοίκησης & Οικονομίας, Γεωπονίας, Μηχανικών, και Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνολογιών. Το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ έχει ως προτεραιότητα την υποστήριξη της έρευνας και των δραστηριοτήτων μεταφοράς της τεχνολογίας, την ανάπτυξη αλλά και τη διάχυση της γνώσης προς άλλους δημόσιους ερευνητικούς φορείς και την κοινωνία γενικότερα. Η σημαντική ερευνητική και αναπτυξιακή δραστηριότητά του τεκμηριώνεται από τον σημαντικό αριθμό ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων, τα στατιστικά στοιχεία από επίσημες βάσεις δεδομένων αλλά και τις πολυπληθείς άριστες εθνικές και διεθνείς συνεργασίες. Το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, ως διάδοχη κατάσταση του ΤΕΙ Κρήτης, έχει σήμερα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό με εκτεταμένες επιστημονικές δραστηριότητες σε συνεργασία με εθνικές και διεθνείς ερευνητικές ομάδες που αναγνωρίζονται για τα σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με διεθνή αναγνώριση. Η έρευνα στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ είναι οργανωμένη σε Ερευνητικά Εργαστήρια, καθένα από τα οποία διεξάγει υψηλού επιπέδου έρευνα, είτε εστιασμένη σε συγκεκριμένες θεματικές περιοχές, είτε διαθεματικά με διεπιστημονική προσέγγιση, αναπτύσσει πρωτότυπα προϊόντα και παρέχει υπηρεσίες σε πληθώρα τεχνολογικών ενοτήτων. Παράλληλα, το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ επιδιώκει συστηματικά και ενεργά την πρακτική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας και ανάπτυξης είτε μέσω πατεντών είτε παρέχοντας υπηρεσίες και δικαιώματα χρήσης σε εθνικές ή διεθνείς βιομηχανίες για συγκεκριμένα προϊόντα, είτε τέλος συνάπτοντας συμβάσεις για την από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών & της Γνώσης “Athena”

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τόλη Ελένη, Λιάτας Χρήστος

Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών & της Γνώσης "Athena"

Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” διεξάγει υψηλής ποιότητας έρευνα, αναπτύσσει τεχνολογίες και συμβάλλει στην παραγωγή γνώσεων και καινοτομίας στα πεδία της πληροφορικής, των επικοινωνιών και των υπολογιστικών επιστημών, με στόχο πάντα να εξασφαλίζει ότι αυτή η έρευνα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, ειδικά όσον αφορά τις τοπικές ανάγκες. Τα κύρια πεδία εξειδίκευσης είναι μεταξύ άλλων αυτά της ανάπτυξης έξυπνων υπολογιστικών μεθόδων και συστημάτων, των έξυπνων περιβαλλόντων αλληλεπίδρασης και διάχυτης ευφυΐας, της εξόρυξης δεδομένων, των μεταδεδομένων και της ανάκτησης πληροφορίας μέσω περιεχομένου. Το “Αθηνά” αναπτύσσει καινοτομικές προσεγγίσεις των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας σε μορφή εργαστηριακών και βιομηχανικών πρωτοτύπων και συνεργάζεται με επιχειρήσεις για την εμπορική αξιοποίηση των πρωτοτύπων. Επιπλέον προσαρμόζει τις τεχνολογίες στις ανάγκες των επιχειρήσεων και υπηρεσιών του Δημοσίου και παρακολουθεί και μελετά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη διείσδυσή τους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Το “Αθηνά” διαθέτει αναγνωρισμένο Digital Innovation Hub, το οποίο έχει εμπειρία σε οικοσυστήματα συναφή με ψηφιακές τεχνολογίες και στοχεύει στην ανάδειξη, την ανάπτυξη και την εξέλιξη τοπικών καινοτόμων νέων και νεοφυών επιχειρήσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ άλλων και στον τομέα της αγρο-διατροφής. Οι υπηρεσίες αυτές στοχεύουν στην εξέλιξη τοπικών επιχειρήσεων, ώστε να γίνουν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές τοπικά αλλά και ευρωπαϊκά, προωθώντας τις νέες ψηφιακές ευκαιρίες που αποκαλύπτονται με την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Παναγιώτης Σαρηγιαννίδης

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις σε σύγχρονους τομείς της Επιστήμης των Υπολογιστών όπως Παράλληλος, Κατανεμημένος, Κινητός και Ασύρματος Υπολογισμός, Σχεδιασμός, Ανάλυση και Ανάπτυξη Αλγορίθμων καθώς και στην ανάπτυξη και σχεδίαση Συστημάτων Λογισμικού, Βάσεων Δεδομένων, Διαδικτυακών, Κινητών και Ενσωματωμένων Συστημάτων καθώς και εφαρμογών στο πλαίσιο του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things). Τέλος παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα των Επικοινωνιών για την σχεδίαση και υλοποίηση Δικτύων Υπολογιστών, Οπτικών και Ασύρματων Δικτύων Τηλεπικοινωνιών, Κεραιών αλλά και Μικροκυματικών Επικοινωνιών, καθώς επίσης και για την ανάλυση και επεξεργασία Ψηφιακών Σημάτων και Εικόνας καθώς και Βιοϊατρικών Σημάτων.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Ανδρονικίδης Ανδρέας

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Όραμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης, η προαγωγή της επιστήμης στο ευρύτερο φάσμα των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών και τεχνών, η επιδίωξη της αριστείας με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και χωρίς αποκλεισμούς και ευρύτερα η καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού.
Αποστολή και πολιτική του Πανεπιστημίου είναι:
∙ η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των νέων επιστημόνων μέσω της συνεχούς βελτίωσης της μαθησιακής διαδικασίας και της ανανέωσης των προγραμμάτων σπουδών, η καλλιέργεια του πνεύματος διάκρισης και η αποτελεσματική σύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία και την οικονομία
∙ η αναζήτηση της καινοτομίας και της προαγωγής της γνώσης από τους καθηγητές, τους ερευνητές και τους φοιτητές, στα Τμήματα και στα Εργαστήρια, ακολουθώντας τις διαρκείς εξελίξεις του 21ου αιώνα στον τομέα της έρευνας
∙ η ενθάρρυνση και η ενίσχυση της ικανότητας και του πάθους κάθε μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας για πρόοδο και ευημερία και η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος συνεργασίας εντός και εκτός του Πανεπιστημίου
∙ η προστασία όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας από κάθε μορφής διάκριση (φυλετική, εθνική, φύλου, θρησκευτική κ.α.)
∙ η διαφύλαξη των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν από τη θέση που ο καθένας υπηρετεί και ως προς τη χρήση των υπηρεσιών και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με τις πολιτικές του Ιδρύματος, την ελληνική νομοθεσία και το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.

Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προιόντων_Παν. Πατρών

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Πατάκας Αγγελος

Πανεπιστήμιο Πατρών - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) του Πανεπιστημίου Πατρών (με έδρα το Αγρίνιο) παρέχει στους φοιτητές του θεωρητική και εφαρμοσμένη επιστημονική γνώση σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων. Στόχος του είναι η επαρκής προετοιμασία των φοιτητών του για τη στελέχωση ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημοσίων οργανισμών τού αγροδιατροφικού τομέα της Ελληνικής οικονομίας.

Το Τμήμα ΔΕΑΠΤ έχει αναπτύξει μέσα από μια διαδικασία συνεχούς αναζήτησης και ανανέωσης, ένα σύγχρονο Πρόγραμμα Σπουδών το οποίο παρέχει σημαντικό υπόβαθρο γνώσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στις μονάδες που παράγουν, μεταποιούν και εμπορεύονται αγροδιατροφικά προϊόντα. Για το σκοπό αυτό το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος συνδυάζει παράλληλα μαθήματα οικονομικού, γεωπονικού και τεχνολογικού περιεχομένου. Το Τμήμα ΔΕΑΠΤ διαθέτει τέσσερα θεσμοθετημένα ερευνητικά εργαστήρια και δύο φοιτητικά εργαστήρια τα οποία υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Ένα από τα εργαστήρια του είναι και το εργαστήριο φυτικής παραγωγής που φέρει το διακριτικό τίτλο PlantLab με σημαντικό ερευνητικό έργο και διακρίσεις.

Το εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος ΔΕΑΠΤ ιδρύθηκε το 2001 και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτυχθεί και να αποτελεί σήμερα σημαντικό ερευνητικό κέντρο όχι μόνο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος αλλά και για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Στον ερευνητικό τομέα οι δραστηριότητες του εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής επικεντρώνονται κυρίως :

α) Στην γεωργία ακριβείας και ειδικότερα στην  αύξηση της αποτελεσματικότητας χρήσης του αρδευτικού νερού, με συνεπαγόμενη μείωση του κόστους παραγωγής και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της καλλιέργειας

β) Στη ταυτοποίηση της γεωγραφικής προέλευσης αγροτικών προιόντων και τροφίμων. Ο έλεγχος αυθεντικότητας και η πιστοποίηση της γεωγραφικής προέλευσης αγροτικών προϊόντων πραγματοποιείται με τον προσδιορισμό της αναλογίας των σταθερών ισοτόπων που αποτελούν βασικά δομικά συστατικά του συνόλου των βιολογικών ενώσεων (13C/12C, 15N/14N,, 36S/34Sκαι 2Η/1Η)

Το εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής απέκτησε, κυρίως μέσω της συμμετοχής του σε αριθμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, σημαντική ερευνητική υποδομή και εξοπλισμό προς εκπλήρωση των παραπάνω αναφερόμενων ερευνητικών του στόχων. Αποτέλεσμα αυτής της υποδομής αλλά και της ερευνητικής προσπάθειας των μελών του εργαστηρίου είναι η δημοσίευση αριθμού επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά και η σύναψη δι-ιυδρυματικών συνεργασιών με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού

Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προιόντων_Παν. Πατρών

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος

Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σύντομη περιγραφή του Εργαστηρίου:
Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) ιδρύθηκε το 2006 και εστιάζει στην υποστήριξη, των διδακτικών και ερευνητικών αναγκών του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα γνωστικά της Ευφυούς Πληροφορικής.
Οι δραστηριότητες του ΕΓΕΠ αφορούν τις γνωστικές περιοχές των Αλγορίθμων, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ευφυούς Πληροφορικής.

Ερευνητικές δραστηριότητες:
• Τεχνητή Νοημοσύνη, Εύκαμπτη Πληροφορική (Soft Computing), Υπολογιστική Νοημοσύνη (Computational Intelligence), Μεγάλα Δεδομένα (Big Data), Μηχανική Μάθηση (Machine learning), Μηχανική Όραση (Machine vision), Ευφυή Συστήματα (Intelligent Systems) – Εξόρυξη Γνώσης, Επεξεργασία Αναπαράσταση και Διαχείριση Γνώσης
• Εικονική Πραγματικότητα, Επαυξημένη Πραγματικότητα, Μηχανοτρονική
• Επεξεργασία Βιο-ιατρικών Σημάτων (Biomedical signal processing)
• Τεχνολογία Λογισμικού, Βελτιστοποίηση, Μοντελοποίηση και Προσομοίωση Συστημάτων,
• Γεωπληροφορική, Πληροφορική Περιβάλλοντος (Geo-Informatics, Environmental Informatics)
• Χρονοπρογραμματισμός προσωπικού και εργασιών (Personnel and task scheduling)
• Υπολογιστική Υψηλών Επιδόσεων (High Performance Computing)
• Κρυπτοαλγόριθμοι, ασφάλεια και εμπιστοσύνη υπολογιστικών συστημάτων

Αναπτυξιακές Δραστηριότητες:
• Σχεδίαση & Ανάπτυξη Προηγμένων Πληροφοριακών Συστημάτων
• Σχεδίαση & Ανάπτυξη Συστημάτων Λήψης Αποφάσεων (DSS)
• Σχεδίαση & Ανάπτυξη εφαρμογών για ψηφιοποίηση, ηλεκτρονική προβολή πολιτιστικού/τουριστικού περιεχομένου
• Καινοτομία & Επιχειρήσεις, Μεταφορά Τεχνογνωσίας, Ψηφιακός Μετασχηματισμός
• Εκπαίδευση, Επιμόρφωση & Συμβουλευτική
• Σχεδίαση & Ανάπτυξη εφαρμογών Χρονοπρογραμματισμού
• 4ης Βιομηχανική Επανάσταση, Ευφυή Δικτυακές υπηρεσίες & Συστήματα
Υπολογιστική υποδομή:
• Cluster υπολογιστών υψηλής επίδοσης.
Υπηρεσίες σε τρίτους:
• Υπηρεσίες έρευνας και τεχνολογίας σε θέματα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών
• Ανάπτυξη δι-επιστημονικής έρευνας και προώθηση Έρευνας και Καινοτομίας. Συνεργασίες με άλλες επιστημονικές ομάδες στη Ελλάδας & το εξωτερικό.
• Ανάπτυξη υψηλής στάθμης εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και καινοτομιών.
• Προώθηση καινοτόμων μορφών έρευνας
• Παροχή υπηρεσιών Δια Βίου Μάθησης .

Υπ. Επικοινωνίας: Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος
Διευθυντής ΕΓΕΠ Τηλ.: +30 6974638830, +302681050234
mail Υπ. Επικοινωνίας: stylios@uoi.gr, contact@kic.uoi.gr

Κοινωνία των Πολιτών

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Καψάλα Δάφνη

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας|ΑΣΠΚΜ είναι αστική εταιρεία μη κερδοσκοπική και συνεστήθη από 18 φορείς. Η πρωτοβουλία, ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία συμμετέχει με ισχυρό ποσοστό (47%). Επίσης, συμμετέχουν 6 Δήμοι -Λαγκαδά, Παιονίας, Θερμαϊκού, Δέλτα, Κιλκίς, Ωραιοκάστρου- της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τα Επιμελητήρια των Νομών Χαλκιδικής και Σερρών, η Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, η Gaia Επιχειρείν, ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς. Η Π.Κ.Μ. παράγει το 25% του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας. Έχει ισχυρότατη μεταποιητική βιομηχανία διατροφής με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με δυνατότητες ποσοτικής παραγωγής. Διαθέτει μεγάλες αγροδιατροφικές μονάδες, με αξιοζήλευτη ιστορία και προοπτική. Είναι, η Π.Κ.Μ. στην κυριολεξία, η Δύναμη Παραγωγής για την Ελλάδα, στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως γίνεται αντιληπτό, από τους οργανισμούς που συμμετέχουν και από την Επιστημονική Επιτροπή που έχουμε συστήσει, η ΑΣΠΚΜ διαθέτει ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό για μελέτη, υποστήριξη και εφαρμογή καινοτομιών και δράσεων εφαρμογής στον αγροδιατροφικό τομέα. Σκοπός του συσταθέντος φορέα είναι να αναδείξει τις προτεραιότητες στον πρωτογενή τομέα, όπως και στον διατροφικό μεταποιητικό της Π.Κ.Μ. Επιπλέον, να δημιουργήσει το πλαίσιο και το δίκτυο για την προώθηση των παραγομένων αγροδιατροφικών προϊόντων. Είναι ο στρατηγικός σύμβουλος της Π.Κ.Μ. για τις πολιτικές, που επιβάλλεται να εφαρμοσθούν στους συγκεκριμένους τομείς. Πραγματοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης παραγωγών, προβολής και προώθησης προϊόντων διατροφής της Μακεδονίας, με εγγύηση το Σήμα Ταυτότητας του φορέα μας. Κανονισμός προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα της Π.Κ.Μ., στον κατάλογο των Συνεργαζόμενων Μελών του φορέα μας. Τα ιδιωτικά χαρακτηριστικά καθιστούν την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Π.Κ.Μ., οργανισμό ευέλικτο και αποτελεσματικό για να διαπραγματευθεί εκ μέρους κοινοπραξιών, ενώσεων και μεμονωμένων εταιρειών την προώθηση των προϊόντων διατροφής, του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Η συμπόρευση με τις δράσεις της Π.Κ.Μ. για τα προϊόντα της Μακεδονικής Γης και την Μακεδονική Κουζίνα, υποστηριζόμενες από το στελεχιακό δυναμικό των εταίρων μας, εγγυώνται αποτελέσματα σκοπών και στόχων.

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Καραβάς Χαράλαμπος

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΑΣΣΕ) είναι μια αστική μη-κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2015 με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και με τη συμμετοχή Δήμων, ενώσεων και αγροτικών συνεταιρισμών, επιμελητηρίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Σήμερα η εταιρεία αριθμεί 63 μέλη, έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή τριών και πλέον ετών η ΑΣΣΕ, δραστηριοποιούμενη υπό τη σκέπη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδα. Συνολικά άνω των 330 αγροδιατροφικών επιχειρήσεων και παραγωγών από ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επωφελήθηκαν και αξιοποίησαν τα εργαλεία προώθησης αλλά και συμμετείχαν σε πρωτοβουλίες και δράσεις τις οποίες διαχειρίστηκε η ΑΣΣΕ κατά την τριετή αυτή πορεία της. Οι δράσεις και τα έργα τα οποία συντόνισε η ΑΣΣΕ, είχαν ως κύριους στόχους την ανάδειξη της τοπικής εμπορικής ταυτότητας της Στερεάς Ελλάδας, της φυσικής και ψηφιακής προβολής των τοπικά παραγόμενων αγροδιατροφικών προϊόντων και εμπορικών σημάτων, την εκπροσώπηση των Στερεοελλαδιτών παραγωγών σε εγχώριες και διεθνείς εκδηλώσεις και την υποβοήθηση εμπορικών επαφών, την επαγγελματική επιμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων, την εκπόνηση ερευνών αγοράς, τη διασύνδεση των παραγωγών με την πλευρά των αγοραστών, τη στενότερη συνεργασία των παραγωγών με την ερευνητική κοινότητα, καθώς και την ανάδειξη της καινοτομίας σε ολόκληρη την παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα. Η ΑΣΣΕ επιθυμώντας να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη δημιουργία clusters επιχειρήσεων και παραγωγών με σκοπό τόσο τη μεταφορά τεχνογνωσίας όσο και την εφαρμογή καινοτόμων ερευνητικών μεθόδων στην παραγωγική διαδικασία έλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Παπαδάτος Διονύσιος

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011 προς τιμήν των Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Το Ίδρυμα σχεδιάζει, διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούν στην έρευνα, στην εκπαίδευση και στην υποστήριξη τοπικών δομών της Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη, στην κοινωνία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον αναπτύσσοντας συνεργασίες με φορείς καθώς και με οργανισμούς των πεδίων αυτών.

Creativity Platform

Creativity platform-

Yπεύθυνος Eπικοινωνίας:
Τίνα Ρίζου, Project Manager
tinarizou@creativityplatform.org

Creativity Platform

Η Creativity Platform είναι ένα μη-κερδοσκοπικό συλλογικό σχήμα που επιθυμεί να αποτελέσει μια διεπιστημονική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, δράσης, έρευνας και εφαρμογών γύρω από τα θέματα του «δημιουργικού κεφαλαίου» και της «δημιουργικής οικονομίας» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού χώρου γενικότερα.

Βασικός στόχος της ομάδας Creativity Platform είναι να προσφέρει την πλατφόρμα ώστε να ενεργοποιηθεί αυτός ο διάλογος στην πόλη της Θεσσαλονίκης και να προωθεί έργα, δράσεις και εφαρμογές ως πεδία συνάντησης των δημιουργικών κοινοτήτων, των επαγγελματικών φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου και των φορέων άσκησης πολιτικής.

To 2014, η Creativity Platform ανέπτυξε το πρόγραμμα του AgroDesign Cluster, μια πρωτοβουλία η οποία στοχεύει στη δημιουργία μίας πλατφόρμας συζήτησης και ανάπτυξης δράσεων μεταξύ του δημιουργικού και του αγροδιατροφικού κλάδου. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων και εξωστρεφών υπηρεσιών, εφαρμογών και προϊόντων με αφετηρία το marketing, το branding και το design.