Home › Συζητήσεις › Ανάπτυξη, εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία λογισμικού παραγγελιοληψίας και διανομών – Πρόταση της «Νικόλαος Γεωργιάδης ΑΕΕ» › Η Πρόταση της Γεωργιάδης ΑΕΕ για ανάπτυξη εγκατάσταση και πιλοτική λειτουργία λογισμικού παραγγελιοληψίας και διανομών
- Αυτό το θέμα είναι κενό.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
28 Ιανουαρίου, 2021 στις 11:14 πμ #964InoFAKeymaster
Η διανομή των τροφίμων είναι πολύ απαιτητική εργασία. Υπάρχουν περιορισμοί που αφορούν στον χρόνο και τη βέλτιστη διαχείριση των δρομολογίων αλλά και στα ίδια τα προϊόντα, όπως οι συνθήκες μεταφοράς, το στοκ, αναμενόμενη ζήτηση αλλά και επιστροφές (στα φρέσκα). Σε μεγάλες αλυσίδες η διαχείριση και βελτιστοποίηση της διαδικασίας των παραγγελιών γίνεται κεντρικά. Όμως ο εφοδιασμό πολλών και μικρών σημείων λιανικής στερείται τέτοιων υποδομών και διαδικασιών βελτιστοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η εταιρία που αναλαμβάνει τις διανομές να αποκτήσει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορεί να βελτιστοποιεί τις διαδικασίες και να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατό κόστος (ελαχιστοποίηση επιστροφών και απωλειών, κάλυψη ζήτησης, ελαχιστοποίηση χρόνου και κόστους διανομής κλπ).
Στόχος της πρότασης είναι η αναβάθμιση και παραμετροποίηση του λογισμικού διαχείρισης παραγγελιοληψίας και παραδόσεων σε μικρά σημεία λιανικής πώλησης για την καλύτερη διαχείριση αποθήκης και την μείωση επιστροφών καθώς και out-of-stock περιπτώσεων.
Επιμέρους Ειδικοί Στόχοι
- Βελτιστοποίηση αποθήκης εισερχομένων μέσω προβλέψεων πωλήσεων.
- Αύξηση της χρήσιμης ζωής στο ράφι προϊόντων με περιορισμένο χρόνο ζωής μέσω συντονισμού ωρών παράδοσης με αγοραστική συμπεριφορά σε διαφορετικά σημεία λιανικής πώλησης.
- Μείωση επιστροφών.
- Μείωση του αποτυπώματος CO2 διανομής/ όγκο πωληθέντων τροφίμων.
Σύνδεση με στόχους του κλάστερ
Αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας για:
- Αύξηση της ανταγωνιστικότητας ΜΜΕ
- Μείωση της απώλειας και σπατάλης τροφίμων
- Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος
Διαχείριση δεδομένων
Αφορά την διαχείριση παραγγελιοληψιών και τον εφοδιασμό 1.300 μικρών σημείων λιανικής πώλησης στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Βιωσιμότητα μετά την ολοκλήρωση του έργου
Το νέο λογισμικό θα ενσωματωθεί στις διαδικασίες λειτουργίας της επιχείρησης η οποία θα έχει άμεσο όφελος από την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας και την μείωση των απωλειών.
Αποτελούν τα παραδοτέα υπηρεσία που θα μπορούσε το cluster να προσφέρει μετά το πέρας του έργου;
ΝΑΙ Μπορεί να αναπτυχθεί σχετική υπηρεσία αξιολόγησης επιδόσεων λογισμικού παραγγελιοληψίας, βέλτιστη ανάλυση και παραμετροποίηση αυτού.
Παραδοτέα (μήνας παράδοσης)
- Δημιουργία, παραμετροποίηση και εγκατάσταση λογισμικού παραγγελιοληψίας (Μ6)
- Αναφορά αξιολόγησης Πιλοτικής εφαρμογής (Μ12)
- Αναφορά αξιολόγησης τελικής εφαρμογής (Μ18)
Ψηφιακές τεχνολογίες που θα αξιοποιηθούν / αναπτυχθούν:
- Σχετικό λογισμικό που θα διαχειρίζεται και θα αναλύει τις πληοροφορίες και θα τρέχει αλγόριθμους για την βελτιστοποίηση παραγγελιών
- Αισθητήρες περιβάλλοντος μεταφορών και διανομών (συντήρησης/κατάψυξης) μεταφορικού μέσου των οποίων οι μετρήσεις θα αποθηκεύονται στο cloud και θα χρησιμοποιούνται για την διασφάλιση ποιότητας.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.