+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

Centaur Analytics: Η startup της “έξυπνης” εφοδιαστικής αλυσίδας αγροτικών προϊόντων αναζητά τα επόμενα μέλη της

από | Μάι 10, 2021 | Ευφυής Γεωργία, Τεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό | 0 Σχόλια

Ακούγοντας τις λέξεις «γεωργία» και «αγροτική παραγωγή», το μυαλό κάποιου πάει αυτόματα στο χωράφι, στον γεωργό και στις γνωστές λίγο πολύ στη χώρα μας εργασίες με τις οποίες συνοδεύεται αυτή η δουλειά. Ο κύκλος της γεωργίας όμως είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερος και πλέον περιλαμβάνει «υψηλή τεχνολογία», όπως η ανάλυση δεδομένων και το Internet of Things. Την τεχνολογία αυτή, εισάγουν στο χώρο καινοτόμες εταιρείες, που επιχειρούν να λύσουν διαχρονικά προβλήματα με σύγχρονο τρόπο.

Μία από αυτές είναι η ελληνική Centaur Analytics, η οποία αξιοποιεί τα πιο high tech «εργαλεία» για να «μετασχηματίσει» τον κλάδο. Η Startup από το Βόλο έχει δημιουργήσει μια λύση ειδικά για την περίοδο μετά τη συγκομιδή, όπου η σοδειά αποθηκεύεται. Η λύση αυτή διασφαλίζει σε πραγματικό χρόνο ότι η σοδειά βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση και ενημερώνει τους παραγωγούς ή τους μεσάζοντες για όποια ζητήματα προκύψουν έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες «προληπτικά».

Όλο αυτό γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια διασυνδεδεμένων αισθητήρων, οι οποίοι παρακολουθούν τα προϊόντα από τη στιγμή της αποθήκευσής τους (έλεγχος εντομοκτόνων,ποιότητα και σύνθεση του αέρα, υγρασία, θερμοκρασία κ.ά.) μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσουν στο ράφι. Χάρη σε αυτή την πρωτοποριακή τεχνολογία, η Centaur, η οποία ιδρύθηκε το 2014 από τους Σωτήρη Μπαντά, Βασίλη Σωτηρούδα και Διογένη Δεβλέτογλου, έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σημαντικά μέχρι σήμερα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών αλλά και με σημαντικές διακρίσεις.

Στα πρώτα δύο χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων από το ισραηλινό επενδυτικό ταμείο OurCrowd First, ενώ δύο

χρόνια αργότερα, «σήκωσε» 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Marathon Venture Capital και την Delta Degesch, με στόχο το Scaleup. Πολύ πρόσφατα, η Centaur διακρίθηκε επίσης από το Solar Impulse Foundation για το γεγονός ότι προστατεύει το περιβάλλον με τρόπο που ευνοεί παράλληλα τη βιομηχανία τροφίμων.

Είναι προφανές ότι η εταιρεία έχει μια αποστολή, και δεν θα σταματήσει μέχρι να την πετύχει. Γι’ αυτό, επενδύει συνεχώς στην τεχνολογία αλλά και στο προσωπικό της. Η Centaur είναι «ανοιχτή» σε νέα πρόσωπα και καινοτόμες προτάσεις και «υπόσχεται» με τη σειρά της ένα περιβάλλον διαρκούς εξέλιξης με μοναδικές ευκαιρίες στο χώρο του Internet of Things.

 

 

Internet of Food Alliance (InoFA) Cluster Αγροδιατροφής

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί
Κοινωνία των Πολιτών / Προμήθειες
Πρωτογενής Παραγωγή/ Τυποποίηση
Διανομή/ Λιανική Πώληση / Υπηρεσίες

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας
InoFA (Internet of Food Alliance)