+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

Ευφυής Γεωργία και LoRaAlliance®

από | Ιαν 14, 2021 | Featured, Ευφυής Γεωργία, Τεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό | 0 Σχόλια

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με τις αναφορές για την αύξηση του πληθυσμού, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τις απαιτήσεις των καταναλωτών κ.λπ. καθώς και την πίεση στην παροχή τροφίμων, νερού και καλλιεργήσιμης γης στον πλανήτη μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγρότες στις ανεπτυγμένες κυρίως χώρες, έχουν χρησιμοποιήσει από καιρό τεχνολογικές ανακαλύψεις για να προσαρμόσουν τις γεωργικές πρακτικές στις μεταβαλλόμενες εποχές, και αυτή η εποχή δεν αποτελεί εξαίρεση, ιδιαίτερα με την εμφάνιση της Ευφυούς Γεωργίας.

Γνωρίστε μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το Δίκτυο LoRA (*) του Διεθνούς Οργανισμού “LoRaAlliance”

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΖΩΩΝ

Οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα τις συνθήκες των ζώων, όπως θερμοκρασία σώματος, οίστρο, ασθένεια, παραγωγικότητα, αλλά και πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόληψη της απώλειας ή κλοπής των ζώων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Οι αγρότες μπορούν να καταγράψουν με ακρίβεια τις βροχοπτώσεις και άλλες καιρικές συνθήκες, να θέσουν συναγερμούς κινδύνου πλημμύρας και άλλες ειδοποιήσεις σχετικά με τις αλλαγές στην ποιότητα του νερού ή την υπερβολική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Τα μέλη της  αγροτικής εφοδιαστικής αλυσίδας  μπορούνε να έχουνε καλύτερη ενημέρωση για τις συνθήκες αποθήκευσης, να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ώστε να ιχνηλατούνται καλύτερα και να ελέγχεται η ποιότητα των προϊόντων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ

Οι αγρότες μπορούν τώρα να προγραμματίσουν και να εφαρμόσουν τη σωστή ποσότητα νερού στις καλλιέργειες, μειώνοντας τα απόβλητα και το κόστος.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ  ΕΔΑΦΟΥΣ

Οι αγρότες μπορούν να παρακολουθούν την ποιότητα του εδάφους από την επιφάνεια έως τις ρίζες, να συγκρίνουν τις περιοχές, να διαμορφώνουν τη λίπανση, να αναλύουν τα ιστορικά πρότυπα και να διαχειρίζονται καλύτερα τις καλλιέργειες μακροπρόθεσμα.

(*) LoRA Alliance Membership 

Mετά από αξιολόγηση της εκτεταμένης ψηφιακής τηλεπικοινωνιακής υποδομής για την Ευφυή  Γεωργία  που αναπτύχθηκε το 2019-2020 από το Γραφείο Διαχείρισης Στρατηγικών Έργων της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη αξιοποίηση κεφαλαίων από διάφορες πηγές, η Σχολή έγινε δεκτή ως θεσμικό μέλος στον διεθνή Οργανισμό “LoRaAlliance”( https://lora-alliance.org/).

Το LoRaAlliance® είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος που από την ίδρυσή του τον Μάρτιο του 2015 έως σήμερα αριθμεί περισσότερα από 500 μέλη γεγονός που την καθιστά την μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη «συμμαχία» στον τομέα της τεχνολογίας.

Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη του LoRaAlliance® περιλαμβάνονται  αναγνωρισμένοι οργανισμοί όπως το Πανεπιστήμιο CarnegieMellon, το Πανεπιστήμιο του Surrey, η Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφορικής Επικοινωνιών της Κίνας και η Ινδική Εταιρεία Απομακρυσμένης Μηχανικής και Επιστήμης Δεδομένων. Μέλη είναι ηγέτες τεχνολογίας όπως η IBM, η Cisco, η HP, η Foxconn, η Semtech και η Sagemcom, καθώς και οι κορυφαίες εταιρείες προϊόντων όπως οι Schneider, Bosch, Diehl και Mueller και διεθνή brands όπως η Amazon.

Βιντεο 

Internet of Food Alliance (InoFA) Cluster Αγροδιατροφής

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί
Κοινωνία των Πολιτών / Προμήθειες
Πρωτογενής Παραγωγή/ Τυποποίηση
Διανομή/ Λιανική Πώληση / Υπηρεσίες

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας
InoFA (Internet of Food Alliance)