+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

Γνωρίστε την οικογένεια Παπαδοπούλου: μια οικογενειακή φάρμα βουβαλιών δίπλα στην λίμνη Κερκίνη.

από | Ιούλ 12, 2021 | Διατροφικές Αξίες, Ιχνηλασιμότητα, Περιβαλλοντικό Αποτύπωμα, Τεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό | 0 Σχόλια

Οι ορεινοί όγκοι του Μπέλες και των Κρουσίων που βρίσκονται στις παρυφές της λίμνης Κερκίνης δημιουργούν έναν βιότοπο για εκατοντάδες σπάνια είδη πουλιών και θηλαστικών. Αυτό το περιβάλλον έχει αναδειχθεί ιδανικό για τη διαβίωση των βουβαλιών, καθώς αγαπούν το νερό και περνάνε μεγάλο μέρος της ημέρας μέσα στη λίμνη.

Σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο βρίσκεται η «Kerkini Farm» καταλαμβάνοντας μια ιδιόκτητη έκταση 10 στρεµµάτων στο βορειοδυτικό τµήµα της ομώνυμης λίµνης στον Ν. Σερρών και στους πρόποδες του όρους «Κρούσια».

Η φάρμα είναι οικογενειακή….ιστορία! Η οικογένεια Βασίλη Παπαδόπουλου, μόνιμοι κάτοικοι του χωριού Κερκίνη, είναι ιστορικά συνδεδεμένοι με τον αγροτικό τομέα, καθώς είναι και αυτοί γόνοι οικογενειών με παράδοση στην κτηνοτροφία και την γεωργία.

«Η φύση είναι το σπίτι μας και ο βασικός προμηθευτής μας, που συνδέεται με τη ποιότητα ζωής και την ομαλή λειτουργία του οικοσυστήματος της περιοχής.
Για αυτό και για όλους εμάς στη «Kerkini Farm» αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία του περιβάλλοντος. Συμβάλλουμε ενεργά στην εξοικονόμηση των φυσικών μας πόρων ενώ όλες οι συσκευασίες μας είναι ανακυκλώσιμες» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Κι όχι μόνο αυτό» συμπλήρωσαν οι γιοί του, Σταύρος και Κλεάνθης Παπαδόπουλος.
«Οι εγκαταστάσεις μας, είπε ο Σταύρος, είναι κατασκευασμένες σε διαστάσεις και με υλικά έτσι ώστε οι καθημερινές διαδικασίες να πραγματοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο που διασφαλίζει την ομαλή διαβίωση των βουβαλιών»

«Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι μια αρχή που υπηρετούμε με μεγάλο συναίσθημα ευθύνης ως οικογενειακή επιχείρηση» συμπλήρωσε ο Κλεάνθης.

Στην ερώτηση ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επιχείρησης που την κάνουν τόσο δυναμική και μοναδική, η απάντηση του κ. Βασίλη ήταν αβίαστη:

“Το προσωπικό μας είναι μέλος της οικογένειας μας.

Χάρη στο εξαίρετο έµψυχο δυναµικό, και στους άρτια εκπαιδευµένους επιστηµονικούς συνεργάτες, συνεχίζουμε τη δυναμική μας πορεία μας µε αµείωτο µεράκι και πάθος

Σήμερα, έχουν ενταχθεί στην επιχείρηση και οι δυο γιοι μας, ο Κλεάνθης και ο Σταύρος. µε εξειδικευμένες σπουδές στο αντικείμενο, που συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη της, συνεχίζοντας την οικογενειακή μας παράδοση.

Με εφόδια λοιπόν την πολυετή εμπειρία μας, τις γνώσεις που αποκτήσαμε, αλλά και το πάθος και το μεράκι που μας χαρακτηρίζει, υλοποιούμε το όραμά μας για την δημιουργία και διάθεση κορυφαίας ποιότητας βουβαλίσιων προϊόντων και λοιπών κρεατοπαρασκευασμάτων.

Το εργαστήριό μας στεγάζεται σε έναν ιδιόκτητο χώρο 200 τµ. και είναι εξοπλισμένο µε σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας, παραγωγής και συσκευασίας προϊόντων κρέατος, ενώ συνεχώς επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες, διατηρώντας όμως τον παραδοσιακό χαρακτήρα της επιχείρησής μας.

Στο χωριό Κερκίνη λειτουργεί και το παραδοσιακό κρεοπωλείο μας,  ως σηµείο διάθεσης και πώλησης των προϊόντων μας.

Στην φάρμα μας  εφαρμόζουμε καθετοποιημένο και πιστοποιημένο έλεγχο σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Από τη φάρμα έως το πιάτο του καταναλωτή. Ενώ παράλληλα μεριμνούμε σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμβάλλουμε ενεργά στην εξοικονόμηση των φυσικών μας πόρων ενώ όλες οι συσκευασίες μας είναι ανακυκλώσιμες.

Όλα τα βουβάλια μας έχουν ατομική ταυτότητα αναγνώρισης και είναι πιστοποιημένα από το Ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στη συζήτηση μπήκε  και η κ. Ελένη Αβραμίδου-Παπαδοπούλου η οποία μας μίλησε για τις αξίες που διέπουν όλα τα μέλη της οικογένειας και του προσωπικού.

«Μπορεί να είμαστε από τις πιο σύγχρονες μονάδες αλλά ο σεβασμός στην παράδοση παραμένει πρωταρχική αξία για όλους μας. Τα προϊόντα μας, βασίζονται σε αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές που αναδεικνύουν την Ελληνική γαστρονομία και μεταφέρουν την εμπειρία του φρέσκου κρέατος και τα αρώματα της Ελληνικής υπαίθρου.

Χρησιμοποιούμε για τη παραγωγή των προϊόντων μας, κρέας από συνεργαζόμενες πιστοποιημένες Ελληνικές φάρμες. Τα καρυκεύµατα, µπαχαρικά και φρέσκα µυρωδικά που χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά για τις συνταγές μας τα προμηθευόμαστε από Έλληνες παραγωγούς με κύριο κριτήριο την ποιότητα αλλά και την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και της τοπικής οικονομίας.

Έχουμε ηθική δέσμευση απέναντι στον πελάτη μας και για αυτό διασφαλίζουμε τη ποιότητα σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας για να φέρνουμε στο πιάτο τους μόνο το καλύτερο.»

Η «Kerkini Farm» δεν είναι μόνο οικογενειακή υπόθεση αλλά και μια απόδειξη ότι η παράδοση όταν συμβαδίζει χέρι-χέρι με τις εξελίξεις μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού τομέα.

Η «Kerkini Farm» που είναι η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής και επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα είναι μέλος του cluster InoFA και θερμός υποστηρικτής της δικτύωσης για την επίτευξη των στόχων του που αυτό με την σειρά του συνεπάγεται και την επίτευξη των στόχων των μελών του.

 

Internet of Food Alliance (InoFA) Cluster Αγροδιατροφής

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί
Κοινωνία των Πολιτών / Προμήθειες
Πρωτογενής Παραγωγή/ Τυποποίηση
Διανομή/ Λιανική Πώληση / Υπηρεσίες

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας
InoFA (Internet of Food Alliance)