+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

 

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων έδειξαν ότι οι καταναλωτές αισθάνονται περισσότερο προστατευμένοι όταν  γνωρίζουν την προέλευση των τροφίμων που αγοράζουν.

Η ιχνηλασιμότητα στη βιομηχανία των τροφίμων αποτελεί το εργαλείο διαχείρισης του κινδύνου, καθώς δίνει τη δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης όχι μόνο των τροφίμων αλλά και των ζωοτροφών και των ζώων που χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τους.

Το πρόγραμμα InoFA έκανε το πρώτο βήμα στο τομέα της κτηνοτροφίας φέρνοντας σε επαφή δύο μέλη του του ομώνυμου cluster,  το Σύλλογο Κτηνοτρόφων Δράμας / ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηδωνίς με το Κρεοπωλείο Διαμέλας.

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας ιδρύθηκε το 2015 με την ονομασία «Άγιος Μόδεστος». Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η συσπείρωση των κτηνοτρόφων του νομού, με αποτέλεσμα την οργανωμένη παροχή πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον κλάδο, την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και την ανάληψη δράσεων που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του επαγγέλματος τους.

Τα μέλη του Συλλόγου εκτρέφουν κυρίως την Ελληνική Κόκκινη Φυλή Βοοειδών.  Στους κόλπους του Συλλόγου, δημιουργήθηκε επίσης συνεταιρισμός, με την ονομασία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΗΔΩΝΙΣ.

Το κρεοπωλείο της οικογένεια Διαμέλα  έχει ταυτίσει εδώ και τρεις γενιές το όνομά του με το καλό και ποιοτικό κρέας. Ο Θανάσης (Σάκης) Διαμέλας, τρίτης γενιάς κρεοπώλης, είναι αυτός που βρίσκεται σήμερα πίσω από το τιμόνι της επιχείρησης. Στo Κρεοπωλείο Διαμέλα πιστεύουνε ότι η γεύση έχει μνήμη και ρίζες βαθιές στο υποσυνείδητο. Δίνουνε εσκεμμένα έμφαση και υπηρετούν τους έλληνες κτηνοτρόφους, πιστεύοντας στη δυναμική που έχει το ντόπιο ελληνικό κρέας. Δίπλα στα ελληνικά κρέατα θα βρείτε ένα σύγχρονο ωριμαντή κρεάτων, μέσα στον οποίον μπορείτε να δείτε κυρίως μοσχάρια σε διάφορες κοπές να ωριμάζουν για 30, 40, 50 μέρες.

Εκεί λοιπόν, ο καταναλωτής μπορεί να βρει και να δοκιμάσει το εύγευστο κρέας της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής που εκτρέφουν τα μέλη του Συλλόγου Κτηνοτρόφου Δράμας και να αισθανθεί ασφάλεια διότι πλέον θα είναι σε θέση να γνωρίζει την «διαδρομή» του ζώου έως το τραπέζι της οικογένειάς του.