+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

LoRa: 66% αύξηση σε 3 χρόνια!

από | Ιούν 24, 2022 | Νέα, Τεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό | 0 Σχόλια

Η LoRa Alliance®, η παγκόσμια ένωση εταιρειών που υποστηρίζουν το ανοιχτό πρότυπο LoRaWAN® (δίκτυα ΙοΤ ευρείας περιοχής χαμηλής κατανάλωσης LPWAN) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα τελευταία τρία χρόνια, έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά 66% ο αριθμός των διαθέσιμων δημοσίων δικτύων LoRaWAN.

Ιστορικά, η ανάπτυξη δημόσιων δικτύων LPWAN καθοδηγήθηκε από φορείς κινητής τηλεφωνίας (MNO). Ωστόσο, οι πρόσφατες επενδύσεις από παρόχους δικτύου LoRaWAN, μαζί με τη διαθεσιμότητα περιαγωγής σε περισσότερες από 23 χώρες, έχουν επιταχύνει περαιτέρω τη διαθεσιμότητα του δικτύου και την παγκόσμια κάλυψη. Ταυτόχρονα, τα ιδιωτικά δίκτυα παρουσιάζουν επίσης εκρηκτικό ρυθμό ανάπτυξης.

«Οι νέοι παίκτες δικτύου είναι ευκίνητοι, ευέλικτοι και ικανοί να αναπτυχθούν πέρα ​​από τους περιορισμούς της προϋπάρχουσας υποδομής δικτύου. Κατασκευάζουν με επιτυχία κερδοφόρα επιχειρηματικά μοντέλα για να μεγιστοποιήσουν την αξία των δικτύων τους LoRaWAN και να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των αναπτύξεων LPWAN IoT» δήλωσε πρόσφατα η Donna Moore, Διευθύνουσα Σύμβουλος και πρόεδρος της LoRa Alliance.

Η υποδομή LoRaWAN είναι χαμηλού κόστους, εύκολη στην ανάπτυξη και προσφέρει ευελιξία, η οποία οδηγεί στην ισχυρή ανάπτυξη της τεχνολογίας. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την τεράστια ευκαιρία της υιοθέτησης εφαρμογών LPWAN. Αυτό υποστηρίζει τη συνεχή εξέλιξη στον κύκλο ζωής της αναδυόμενης αγοράς IoT.

2 δις μονάδες έως το 2025!

«Η εγκατεστημένη βάση συσκευών LPWAN θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια μονάδες το 2025», δήλωσε ο Steve Hoffenberg, διευθυντής και βιομηχανικός αναλυτής στην εταιρεία έρευνας αγοράς VDC Research. Η Dona Moor συμπλήρωσε, «Είναι μια συναρπαστική στιγμή να είσαι μέρος της Συμμαχίας LoRa, επειδή η εξελισσόμενη αγορά οδηγεί την καινοτομία που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από το οικοσύστημά μας. Έχουμε εκατοντάδες μέλη που εκτείνονται σε πολλούς κλάδους και αναπτύσσουν αμέτρητες λύσεις για τη βελτίωση της ζωής του πλανήτη και των πολιτών, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Με την καινοτομία και την ευελιξία για την εφαρμογή μιας μεγάλης ποικιλίας επιχειρηματικών μοντέλων, η LoRaWAN συνεχίζει να είναι η ηγέτιδα της αγοράς στο LPWAN.»

Η LoRa Alliance® είναι μια ανοιχτή, μη κερδοσκοπική ένωση που έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες συμμαχίες στον τομέα της τεχνολογίας IoT, από την ίδρυσή της το 2015. Τα μέλη της συνεργάζονται στενά και μοιράζονται τεχνογνωσία για την ανάπτυξη και την προώθηση του προτύπου LoRaWAN®. Το πρότυπο LoRaWAN έχει αναπτυχθεί από περισσότερους από 170 μεγάλους παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως, με συνδεσιμότητα διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες:  www.lora-alliance.org

LoRaWAN World Expo

Εκμεταλλευτείτε την LoRaWAN World Expo που πραγματοποιείται στο Παρίσι 6-7 Ιουλίου 2022. Ως η μεγαλύτερη επίσημη εκδήλωση LoRaWAN, η Expo είναι η καλύτερη ευκαιρία φέτος για να μάθετε για την τεχνολογία LoRaWAN και πώς οι εταιρείες επιτυγχάνουν ισχυρή απόδοση επένδυσης στις εγκαταστάσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Επικοινωνήστε με το lora-alliance@kiterocket.com  για λεπτομέρειες εγγραφής ή στο https://web.cvent.com/event/5e18e59b-618e-4f53-ad6d-5c78527eb1b0/websitePage:2f009508-4856-4735-a783-fa2e5f330b8f Δικτυωθείτε με το οικοσύστημα LoRaWAN®, ανακαλύψτε νέες συνεργασίες, δημιουργήστε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της έκθεσης και μάθετε πώς η εταιρεία σας μπορεί να προωθήσει τις λύσεις IoT της για την προώθηση της απόδοσης επένδυσης.

Για να μάθετε την ιστορία και εξέλιξη του LoRa Alliance δείτε το βίντεο παρακάτω:

Internet of Food Alliance (InoFA) Cluster Αγροδιατροφής

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί
Κοινωνία των Πολιτών / Προμήθειες
Πρωτογενής Παραγωγή/ Τυποποίηση
Διανομή/ Λιανική Πώληση / Υπηρεσίες

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας
InoFA (Internet of Food Alliance)