+30 2310492851 |info@inofa.gr
Επιλογή Σελίδας

INTERNET
of FOOD ALLIANCE

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός
(CLUSTER) Καινοτομίας
InoFA (Internet of Food Alliance)

InoFA

Το cluster InoFA στην έκθεση Beyond 2022

Τα καλά νέα είναι νέα!

IMPACT BITE AWARDS

Food Reporter

MARKET VIEW April 2021 IRI Greece

MARKET VIEW February 2021 IRI Greece

Featured

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας
InoFA
(Internet of Food Alliance)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Ο συνεργατικός σχηματισμός (cluster) καινοτομίας InoFA (Internet of Food Alliance) αποτελεί την προσπάθεια να διασυνδεθούν όλοι οι κρίκοι της αγροδιατροφικής αλυσίδας και όσοι παρέχουν υλικά και υπηρεσίες σε αυτή κάτω από μία κοινή ομπρέλα η οποία βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και το Internet of Things. 

Food waste

Η Ισπανία απαγορεύει τις πλαστικές συσκευασίες σε φρούτα και λαχανικά από το 2022.

Βασιλικό Διάταγμα θα απαγορεύσει τη χρήση πλαστικού σε φρούτα και λαχανικά που πωλούνται σε μονάδες βάρους μικρότερου...

To μέλλον του ελληνικού ελαιώνα.

Ο ΝΗΛΕΑΣ ιδρύθηκε την άνοιξη του 2002 με τη μορφή αρχικά της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας και την επωνυμία ΟΜΑΔΑ...

Η Βιωσιμότητα ως μέσο για ένα καλύτερο επιχειρηματικό αύριο

Ο COVID-19 οδήγησε σε μία τεραστίων διαστάσεων ανθρώπινη τραγωδία, με συνέπειες που εκτείνονται και στην παγκόσμια...

Η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω των τεχνολογιών του διαδικτύου των πραγμάτων

Η "απώλεια" τροφίμων θεωρείται μια από τις σημαντικότερες δυσλειτουργίες της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Σχεδόν το ένα...

H κυκλική οικονομία ως πυλώνας της αγροδιατροφικής ανάπτυξης

Η κυκλική οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο περιλαμβάνει κοινή χρήση, χρηματοδοτική...

InoFA Partners

Internet of Food Alliance (InoFA) Cluster Αγροδιατροφής

Ερευνητικοί – Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί.  
Κοινωνία των Πολιτών
Προμήθειες
Πρωτογενής Παραγωγή/ Τυποποίηση
Διανομή/ Λιανική Πώληση
Υπηρεσίες

Circular economy

Διατροφικές ΑξίεςΤεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Η διαφορά ανάμεσα σε υβρίδια και σε παραδοσιακές ποικιλίες. Η περίπτωση της χοντροκατσαρής και η συμβολή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας, του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στην αναβίωση και εμπορική εκμετάλλευση της ποικιλίας.

“Επικίνδυνος περιορισμός της γενετικής βάσης παρατηρείται τα τελευταία 30 χρόνια σε όλες σχεδόν τις σημαντικές καλλιέργειες. “ “Για πολλές από αυτές δεν χρησιμοποιούνται στη βελτίωση περισσότερο από το 5 - 10% της διαθέσιμης παραλλακτικότητας.” Και όμως, στην...

περισσότερα

Τεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό

Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων και Οφέλη

"Τουλάχιστον το 40% όλων των επιχειρήσεων θα καταρρεύσουν τα επόμενα 10 χρόνια αν δεν κατανοήσουν… πώς να αλλάξουν ολόκληρη την εταιρεία τους για να φιλοξενήσουν νέες τεχνολογίες" - John Chambers, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Cisco Systems  Με τον όρο ψηφιακό...

περισσότερα

Διατροφικές ΑξίεςΤεχνολογίες για Ψηφιακό Μετασχηματισμό

“Χοντροκατσαρή”: εκσυγχρονίζοντας το παραδοσιακό

Η «Χοντροκατσαρή»  είναι μια παραδοσιακή τοπική ποικιλία τομάτας που καλλιεργείται και ευδοκιμεί εδώ και έναν αιώνα στους Μεσσηνιακούς αγρότοπους. Πρόκειται για ένα μοναδικό παραδοσιακό προϊόν, με υψηλή διατροφική αξία και ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά,...

περισσότερα